Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2013. Február 13. 14:21, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap az Alkotmánybíróságról

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap az Alkotmánybíróságról

A magyar kormánykoalíciónak az Alkotmánybíróság működését átalakító törvénymódosítására vonatkozó terveiről közölt jegyzetet szerdán a Die Presse című osztrák napilap. A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió pedig Múltba fordulás a fejekben - a jobboldali eszmerendszer előretörése Magyarországon címmel közölt összeállítást.

"Orbán Viktor toleráns politikus. Elfogadja mások véleményét, mindaddig, amíg az egyezik a sajátjával" - írta Helmar Dumbs a Die Presse című konzervatív napilapban.
"Az alkotmánybíróság most egymás után többször is azt az illetlenséget követte el, hogy ellentmondott a magyar miniszterelnöknek" - fogalmazott a szerző, hozzátéve: ezt nevezik a hatalmi ágak szétválasztásának.
"Úgy tűnik, Orbán Viktor máshogy gondolkozik a hatalommegosztásról: szerinte azt jelenti, hogy mindegyik hatalmi ágnak osztania kell az ő véleményét" - vélekedett a szerző. Véleménye szerint az EU szükség esetén ismét fel fog lépni "korrektorként", a legfontosabb "korrektor" azonban maga a magyar nép, amely látta, hogy Orbán Viktor gyakran nem bánik felelősségteljesen a ráruházott hatalommal.
Ha ez akarata ellen való, akkor a választáson be fogja nyújtani a számlát - írta a Die Presse.
http://diepresse.com/home/meinung/kommentare/1344059/Gewaltenteilung-la-Orbn

Címkék: sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt