Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 25. 13:04, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kutyakennelben főzte a kábítószert - VIDEÓVAL

Kutyakennelben főzte a kábítószert - VIDEÓVAL

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt büntetőeljárást folytat T. Gáborral szemben a rendőrség.

A gyanúsítás szerint a 41 éves férfi 2019 óta kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott úgy, hogy a speed-et ő maga állította elő. Az ehhez szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő – közölte a rendőrség.

A KR NNI és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály munkatársai szeptember 22-én a hajnali órákban ütöttek rajta a gyanúsított nemeskéri ingatlanán. T. Gábor az ingatlanon telepített védelmi rendszereken túl, kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is védte a telkét, az elszámoltatást azonban így sem úszta meg. A rendőrök érkezésekor hiába jeleztek a kutyák, már nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni. A kutyakennel udvarán akkor fogták el, amikor több liter amfetamin előállításához szükséges vegyianyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre.

Az ingatlanban tartott kutatás során a nyomozók bruttó 1.7 kg kábítószergyanús fehér port, bruttó 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 dl kénsavat, 2 dl amfetaminolajat és 0,6 kg nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le. Vagyon-visszaszerzés keretében 17 ezer euro készpénzt foglaltak le.

A KR NNI nyomozói T. Gábort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a Győri Járási Ügyészségen, melyet a Győri Járásbíróság szeptember 24-én elrendelt.

Címkék: drog, kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.