Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 30. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Lakossági fórum Mászlonyban

Lakossági fórum Mászlonyban

Élénk érdeklődés nyilvánult meg a mászlonyiak részéről azon lakossági fórum iránt, amit a város önkormányzata tartott számukra január 26-án a közigazgatásilag Dombóvárhoz tartozó településrész közösségi házában.

A 130 helyben lakó közel egynegyede volt kíváncsi Szabó Loránd polgármester tájékoztatójára, melyben az hangzott el, hogy a képviselőtestület a következő években az itteniek életkörülményein kíván jelentősen javítani számos beruházással. Néhány esztendővel korábban 170 millió forintba került a mászlonyiak vezetékes ivóvízhez juttatása, tavaly pedig a közvilágítást korszerűsítették, a korábbi nagy energiafogyasztású lámpákat ledes izzókra cserélték.

A legnagyobb gondot az utak rettenetes állapota jelenti. A 61-es főutat a településrésszel összekötő út állami tulajdonban van, azt a Bonafarm Zrt. kezeli. A rengeteg kátyú miatt a távolsági buszokat az azokat működtető regionális szolgáltató már nem akarja kitenni további károsodásnak, így csökkentette a számukat, azokkal csak reggel hat óra és délután fél öt között lehet közlekedni. A mászlonyi belterületi utak közül a Bonafarm Zrt-ét a mezőgazdasági cég hatalmas erőgépei teljesen tönkretették, esős időben az egy éve önkormányzati tulajdonba került szakaszok is szinte járhatatlanok. Mindenképpen szükség van a felújításukra.

Az önkormányzat tervezi továbbá azt, hogy biztonsági kamerarendszert építtet ki a településrészen, rendbe teszi a közösségi házat, melynek udvarán játszóteret és sportpályát alakíttat ki.

Horváthné Gyánó Bernadett, a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény igazgatója arról beszélt, hogy a családsegítő szolgálat dolgozói napi kapcsolatban állnak a rászoruló helybeli felnőttekkel, akik hamarosan egyéni fejlesztéssel próbálkozhatnak meg a munkaerőpiacra való visszajutásuk esélyeinek növelése érdekében. A szülők gyerekeik problémáinak kezelésére iskolai szociális munkás tevékenységét is igénybe vehetik.
Kóródi Miklós, az Autonómia Alapítvány képviselője kiemelte, hogy a megszépülő közösségi házban közösségépítő programokon vehetnek részt a mászlonyi óvodások és iskolások. A diákok tanodai hátteret is kapnak ahhoz, hogy sikeres felnőttekké váljanak.

Mindez a mászlonyi szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja keretében valósulhat meg, melyre a város önkormányzata 42.350.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020-pályázaton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.