Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Október 08. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Lakossági fórumon mutatták be az új tér terveit

Lakossági fórumon mutatták be az új tér terveit

A képviselő-testület augusztus végén fogadta el azt a tervet, amely a Tinódi Ház környezetének megújítását célozza.

A település új főterének szánt terület átalakítási koncepcióját a készítőkkel együtt Gyergyák János városi főépítész október 3-án mutatta be lakossági fórum keretében a Német Közösségi Házban.

A Tinódi Ház körüli tér megújítását célzó terveket a Magnolia Art Kertépítő Kft. készítette el az önkormányzat megbízásából, mely a településkép javítása és a szebb belvárosi arculat kialakítása érdekében döntött a változtatás mellett. A tervezők a Dombóvár új főterének szánt terület arculatát az urbanizációs problémák természetközeli megoldását szem előtt tartó Green City - Zöldebb Városokért Mozgalom alapelvei szerint álmodták meg. A szakemberek elsődleges célja az volt, hogy a települést visszakapcsolják az ökoszisztémába, csökkentsék az aszfalttal, vagy kővel burkolt területeket, sok növénnyel és fával növeljék a zöldfelületek nagyságát.
- A Tinódi Ház körüli teret több ütemben kívánjuk megújítani - mondta el hozzászólásában Szabó Loránd polgármester. - Először a kultúrközpont déli oldalán a szervizutat és a járdát szeretnénk egybeépíteni. Azt követően a dr. Habsburg Ottó parkon keresztül vezető gyalogutak kapnak új burkolatot, végül a „Csillagház” melletti térköves sétányhoz nyúlunk hozzá, ám a meglévő felületeket nem fogjuk bántani, hanem csak kiegészítjük azokat. A tervek alapján közel 800 négyzetméternyi új zöldterületet hozunk létre.
A város új főterén a berendezések és a használati elemek, valamint a növények kiválasztásánál is a Green City - Zöldebb Városokért Mozgalom elveit követik majd.
A téma iránt érdeklődő helybeliek elmondták véleményüket a tervekről és javaslataikkal megpróbáltak hozzájárulni a megvalósításra kerülő végleges koncepció kialakításához.
A lakossági fórum zárásaként az Ybl Miklós-, a Hild János-, a Breuer Marcell- és a Magyar Urbanisztikáért-díjjal kitüntetett pécsi építészmérnök, dr. Hübner Mátyás az ugyancsak készülőfélben lévő helyi településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet munkaanyagát ismertette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.