Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Október 06. 13:10, péntek | Helyi

Lezárult a „Szeptember végén” kulturális programsorozat részeként indult rajzverseny

Lezárult a „Szeptember végén” kulturális programsorozat részeként indult rajzverseny

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Székely Kör a művelődési házzal karöltve a Petőfi emlékévhez csatlakozva „Szeptember végén” címmel kulturális programsorozatot indított helyi általános- és középiskolásoknak.

A programba Dombóvár testvérvárosát, Gyergyószentmiklóst is bevonták.
Az iskolák folyamatosan kapták a különböző versenykiírásokat. Egyes projektek már befejeződtek; pl. a pólóminta tervezés, amit egy apáczais diáklány nyert meg. Az ő ötletéből pólókat fognak gyártatni.

A fiatalok megmutathatják tehetségüket szavalóversenyen, tervezhetnek társasjátékot, részt vehetnek egy Petőfi kvízen, írhatnak esszét, készíthetnek videófilmet.

Szeptember végén zárult le az a rajzverseny, amelyre megjelölt Petőfi versek illusztrációjával jelentkezhettek. Néhány alkotást megtekinthetnek a művelődési ház előterében (a rajzok zsűrizése még nem történt meg).

A kulturális programsorozat a november 23-án (csütörtökön) tartandó nyilvános gálával zárul majd, amin bemutatjuk a különböző versenyek nyerteseit, munkáikat, produkcióikat, ill. átadják a díjakat. Erre a napra gyergyószentmiklósi gyerekeket is várnak Dombóvárra.

Az egész programsorozat legjobbjai egy budapesti kiránduláson vehetnek részt; egyebek mellett a Parlamentbe és a Petőfi Irodalmi Múzeumba fognak ellátogatni.
Köszönjük az iskolák részvételét és a gyerekek aktivizálását!

Horváth Józsefné, Eti - ötletgazda és főszervező
Balipap Zsuzsa - a projekt koordinátora

A programsorozat a kormány támogatásával valósul meg.

Címkék: rajzverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.