Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Május 11. 23:59, szerda | Helyi

Lezárult a Dombóvári Kakaó Koncertek sorozata - képgalériával

Lezárult a Dombóvári Kakaó Koncertek sorozata - képgalériával

Május 10-én rendezték meg a népszerű sorozat hatodik, záró koncertjét a Helytörténeti Múzeum kertjében. Ezúttal huszonkét műsorszámnak tapsolhatott a közönség. A támogatói kakaócsomagok értékesítéséből befolyt összeg lehetőv

Az Apáczai Oktatási Központ művészeti tagintézményében tanulóknak bemutatkozási lehetőséget biztosító - eredetileg hét részesnek szánt - sorozat tavaly ősszel indult. Ötletadója Tóth Ada Eszter művésztanár volt, aki a szervezésben mindvégig számíthatott kollégájára, Fenyvesi-Hilbert Henriettre. A befogadó múzeum vezetőjének felkérésére két helyi vállalkozás állt a támogatók élére. A Dombó-Coop hálózatába tartozó Sütész Kft. friss kakaós kaláccsal, míg Gábor Sándor mestercukrász kizárólag a sorozat tiszteletére komponált csokoládés kakaó-alappal ajándékozta meg a diák és felnőtt művészeket minden alkalommal. A zenei tehetségek nevelő munkájához minden vendég az úgynevezett támogatói kakaócsomag megvásárlásával járulhatott hozzá.

A kellemes környezetben érdekes fúvósátiratokat, ritkán hallott műveket és hangulatos gyermekdarabokat is felvonultató május 10-i záró koncert végén a konferáló dr. Kriston Vízi József múzeumvezetőtől megtudtuk, hogy mindent összevetve hetvenhat zeneiskolai diák szerepelt a sorozat állomásain. A támogatóktól befolyt összegből a Kalimpácska ütőegyüttes utolsó, meglepetésnek szánt darabja előtt kisorsolták annak az öt növendéknek a nevét, akik egyenként ötezer forintos ajándékutalványt kaptak. Ezeket a szerencsések kottákra és hangszer-kiegészítő eszközökre válthatják majd be a dombóvári zeneiskolában június 3-án sorra kerülő I. Tolna Megyei Apró Fúvósok Találkozóján.

És hogy kinek kedvezett a szerencse? A közönség tagjai a Szijártó Karina, Csapó Tomaj, Bozsits Regina, Bencsik Flóra és Gulyás Amina neveivel ellátott kis kártyákat húzták ki a kosárból. Volt is persze öröm a jelen lévő díjazottak részéről, ugyanakkor a koncert végén munkatársunk nem érzékelte, hogy bárki is szomorkodott volna azok közül, akik nem kaptak jutalmat. Sőt, inkább nagy kedvvel estek neki az ifjú zenészpalánták mindannyian a kakaós kalácsnak és gyűjtötték be a jól megérdemelt csokis kakaójukat.

Búcsúzásunkat megelőzően Tóth Ada Esztertől még megtudtuk, hogy a koncertsorozaton a legtöbbször Szabó Balázs és Balogh Gergő léptek fel. Mindketten öt-öt alkalommal.

A záró alkalom valamennyi fellépőjét megörökítő képgalériánk a lenti fotóra kattintva megnyitható.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.