Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 15. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

A szőlőhegy tisztaságának megóvása érdekében két 30 köbméteres hulladékgyűjtő konténert helyeztetett ki májusban a város önkormányzata a nyergesi buszfordulóhoz, valamint a Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződéséhez.

A présházzal rendelkező ingatlan-tulajdonosok abba hordhatták a telkükön feleslegessé vált limlomokat.

Évek óta jelentett problémát az, hogy a kiskerttel rendelkezők kimaradtak a települési lomtalanításai akciókból, így sokan ahelyett, hogy a kijelölt hulladékudvarba vitték volna feleslegessé vált dolgaikat, illegálisán rakták le azokat a szőlőhegy különböző részeire. Az áldatlan állapot megszüntetése érdekében döntött a nagyméretű tárolóedények kihelyezése mellett a város önkormányzata. Sikeres volt az akció, ugyanis mindkét konténer megtelt, amiket aztán június első hetében a Biokom Nonprofit Kft. elszállított ártalmatlanításra.
- Tájékoztattuk a kiskerttel rendelkezőket arról, hogy a gyűjtőkbe háztartási jellegű szemetet, salakot, építési törmeléket, fürdőszobai szaniterárut és a környezetre veszélyes hulladékot, valamint autógumikat nem lehet elhelyezni - emelte ki Sipos Nóra, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájának környezetvédelmi ügyintézője.
Ennek ellenére az említett anyagokat szép számmal lehetett látni a gyűjtőkben és amikor azok megteltek, akkor mellettük is. A Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződésében felhalmozott limlomokból álló kisebb hegyet egy másik vállalkozóval felszámoltatta az önkormányzat, mely azt tervezi, hogy idén még ősszel, a jövőben pedig minden esztendőben két alkalommal meg fogja ismételni a tisztasági akciót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.