Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 25. 17:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Tudósítónk, a szervezők

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

A Kiscsillagból Lovasi András és Leskovics Gábor tartott rendhagyó énekórát a sásdi közösségi házban. A sztorizós és zenélgetős csendesülés a „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” projekt sorozatának volt része.

Az estébe torkolló szeptember 16-án délutáni alkalom Harmathné Kisvári Zsuzsannának, a projekt szakmai főnökének köszöntőjével startolt. A két zenészvendég - a meghívást eredetileg Lovasi kapta, de azért magával hozta Leskovicsot - először mesélgetett egy kicsit arról, milyenek is voltak az ő idejükben az ének-zeneórák. Játszottak is Kiscsillag-dalokat. Lovasiról meg közben kiderült, hogy mindkét lánya zenél valamilyen hangszeren.

- Veletek mi a helyzet? Ti játszotok valamin? - kapta meg a kérdést valahogyan így a fiatal közönség, egyszersmind úgymond az alkalmi vendégduó vesztére. Ugyanis kicsordogált hozzájuk a sásdi Héz zenekar teljes felállásban, akik így együtt játszhattak a profikkal.

A csapatot eztán rávette Lovasi, hogy mondjanak kezdősorokat nótákhoz. A mögöttes szándék a közös dalszerzés magaslataira eljutás volt. A megszülető hat elsőhöz második sorok zárkóztak fel. A Kiscsillag-képviselet ezeket együtt különböző, hozzájuk passzolónak érzett stílusokban - alter, rock and roll, punk, pop, trash metal, blues és techno - vezette elő.

A jelenlévők közösen úgy határoztak, az alter sztájlban felvázolt dalt dolgozzák ki a végletekig. A publikum és a profik összjátékában, egymás után napvilágot látó strófákat hangszerelve és felénekelve megszólaltató zenészek végül a legnehezebb feladatnak tűnő refréncsináláson is túlestek.

A dal - korántsem elcsépelten - a szerelemről szólt, valahogyan így: Szorít a lámpafény, agyonnyomott a hajnal / Lassan kiderül az ég, szembenézek a fallal / Ott fekszem melletted kibontott hajjal / Takarj el ezüsttel, arannyal / Nézem az arcodat, elolvadt a jégkrém / Lassan csöpög le a hűtőszekrény szélén / Az élet habostorta – mondják a tévén / Na jó, majd meglátjuk a végén / Szerelem, szerelem – ez lenne a téma / Hívd ki a mentőket néha-néha.

A fél-Kiscsillag a saját dalaikkal és a Leskovics által performált gitáros színpadi koncert-testgyakorlatokkal vezetett le, aztán közösfotózkodott, dedikált és már robogott is vissza Pécsre. A stúdióból szakadtak ki ugyanis a sásdi rendhagyó kedvéért - nagy erőkkel dolgoznak a jövő hónapra esedékes albumukon. Ennyi.

Vagy mégsem? Ahogy napokkal később, egy kies zeneiskolai folyosón Harmathné Kisvári Zsuzsanna hozzátette: a februárig tartó „Fontos pontos” projekt utolsó szokatlan énekóráját a Heaven Street Sevenből Szűcs Krisztián tartja októberben. Most már tényleg ennyi.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.