Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2011. December 02. 07:51, péntek | Belföld
Forrás: MTI

M9: Nagykanizsa és Kaposvár között több lehetséges nyomvonal

M9: Nagykanizsa és Kaposvár között több lehetséges nyomvonal

A Nagykanizsa és Kaposvár közötti lehetséges nyomvonalakról is szó volt az M9 Térségi Fejlesztési Tanács december elsején Nagybajomban tartott ülésén - közölték a szervezők csütörtökön.

Képünkön: a Kaposvár-elkerülő, amely jelenleg a 61-es főút,
a jövőben az M9-es egy darabja (forrás: Wkipédia)

Az MTI-hez eljuttatott közlemény ismerteti: a tervezők szerint a jövőbeni M9 gyorsforgalmi út nyomvonalát Nagybajomtól délre - a már megépült Kaposvárt Nyugatról elkerülő szakasz folytatását - a környezet- és természetvédelmi szempontok egyértelműen meghatározzák. Nagykanizsa környékén azonban több változat - keleti, illetve nyugati oldali elkerülő - is szóba jöhet, így itt további vizsgálatok szükségesek - írták közleményükben. Hozzátették: ez utóbbi szakaszon a forgalom nagysága 2020 után indokolja új nyomvonalon a gyorsforgalmi út építését, de az építési engedély megkérése előtt még legalább 4-5 év kell a vizsgálatokhoz.

Manninger Jenő, a tanács elnöke kiemelte, hogy az M9-es építése ütemekre bontva szerepelt a kormány gyorsforgalmi utak fejlesztéséről szóló koncepciójában - ismerteti a közlemény. A tanács döntött arról, hogy levélben kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, biztosítsanak forrást a Szombathely-Vasvár szakasz mellett a Vasvár-Pacsa M9-es szakasz további tervezési előkészítéséhez, hogy 2020 előtt ezen a szakaszon is elkezdődhessen a beruházás.

Címkék: M9

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 18:06, hétfő | Belföld

A második fél évben lassulhat a gazdaság visszaesése

A Pénzügykutató hétfőn közzétett legfrissebb optimista forgatókönyve szerint a második fél évben jelentősen, 2-4 százalékra mérséklődik a GDP zsugorodása.

2020. Szeptember 21. 17:00, hétfő | Belföld

Elfogtak egy csalót, aki ellen tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben

Elfogták azt a 30 éves férfit, aki ellen - csalás miatt - tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu honlapon.

2020. Szeptember 21. 15:01, hétfő | Belföld

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes