Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2017. November 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Kétnyelvű - magyar és angol - emléktáblát állított az Ovi-Sport Alapítvány a 2015. január 15-én elhunyt Buzánszky Jenő díszsírhelyénél a Szent István-bazilika altemplomában szombaton.

Amint arról Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete az MTI-nek beszámolt, a Jenő-napi ünnepi eseményen az Aranycsapat jobbhátvédjére Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke; Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő emlékezett.

Molnár Andrea elmondta, hogy az idén a 250. ovisportpályát is átadja a Buzánszky Jenő által alapított és számára oly kedves alapítvány.

Lomnici Zoltán úgy fogalmazott, hogy az Aranycsapat a magyar sport aranyfedezete, az országimázs máig legfontosabb alakítója, s hangsúlyozta, hogy az egész magyarságot összefogó Aranycsapat-emlékév ötlete magától Buzánszky Jenőtől származik.

Szöllősi György arról beszélt, hogy az emlékévvel, az ahhoz kapcsolódó vándorkiállítással és tanulmányi versennyel lezárulhat az az időszak, amikor jobban ismerték és értékelték az Aranycsapat sikereit külföldön, mint idehaza. Buzánszky akkor is járta a határon túli magyar közösségeket és képviselte az Aranycsapatot, amikor a hivatalos Magyarország ezt nem támogatta - mondta.

Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Bánki Erik és Nyilasi Tibor elnökségi tagok mellett Dunai Antal olimpiai bajnok helyezett el koszorút.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.