Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2020. Május 04. 21:01, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Magyar érettségi Fekete István művéből

Magyar érettségi Fekete István művéből

Többek között Fekete István író Tolvaj című novelláját kellett elemezniük a diákoknak.

Kora délután hívott Kaposvárról dr. Novák Ferenc, volt rádiós, újságíró, régi jóbarátom, aki érettségiző diákokkal találkozott a Fő utcán és megkérdezte a fiatalokat, hogy milyen tételek voltak a mai magyar érettségin?
Ahogy ő, jómagam is szintén meglepődtem, amikor közölte, hogy többek között Fekete István író Tolvaj című novelláját kellett elemezniük a diákoknak, annak ellenére, hogy a nagy magyar írónk 120. születésnapját ünnepeltük januárban és idén júniusban emlékezünk halálának is az 50. fordulójára, azt hiszem erre nem számítottunk, mint a „Mester” nagy-nagy tisztelői!

Ezért a cselekedetért köszönet illeti az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozóit és azokat a pedagógusokat, akik nem felejtették el Fekete Istvánt, a legnépszerűbb magyar írót! Jó volt a választás, mert köztudott, írónk egyszerűen, a nép nyelvén szólt, hogy mindenki megértse! Bízom benne, hogy az író „Hungarikum” ügyéről is ilyen zökkenőmentes döntés születik, remélhetőleg még az idei évben! Egy biztos: valami elindult!

Tisztelettel:
Bodó Imre, elnök
Fekete István Kulturális Egyesület, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.