Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2020. Május 04. 21:01, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Magyar érettségi Fekete István művéből

Magyar érettségi Fekete István művéből

Többek között Fekete István író Tolvaj című novelláját kellett elemezniük a diákoknak.

Kora délután hívott Kaposvárról dr. Novák Ferenc, volt rádiós, újságíró, régi jóbarátom, aki érettségiző diákokkal találkozott a Fő utcán és megkérdezte a fiatalokat, hogy milyen tételek voltak a mai magyar érettségin?
Ahogy ő, jómagam is szintén meglepődtem, amikor közölte, hogy többek között Fekete István író Tolvaj című novelláját kellett elemezniük a diákoknak, annak ellenére, hogy a nagy magyar írónk 120. születésnapját ünnepeltük januárban és idén júniusban emlékezünk halálának is az 50. fordulójára, azt hiszem erre nem számítottunk, mint a „Mester” nagy-nagy tisztelői!

Ezért a cselekedetért köszönet illeti az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozóit és azokat a pedagógusokat, akik nem felejtették el Fekete Istvánt, a legnépszerűbb magyar írót! Jó volt a választás, mert köztudott, írónk egyszerűen, a nép nyelvén szólt, hogy mindenki megértse! Bízom benne, hogy az író „Hungarikum” ügyéről is ilyen zökkenőmentes döntés születik, remélhetőleg még az idei évben! Egy biztos: valami elindult!

Tisztelettel:
Bodó Imre, elnök
Fekete István Kulturális Egyesület, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 08:52, hétfő | Helyi

A nyerő szériát folytatta a Dombóvári Kosársuli KE

A Dombóvári Kosársuli U18 Junior csapata a február 28-án megrendezett 3. fordulóban is győzelmet aratott az oroszlányi OSE Lions együttese ellen.

2021. Március 07. 12:04, vasárnap | Helyi

Március 6-tól állandóan nyitva a nagy parkoló a Szuhay Sportcentrumnál

A sportpályánál biztonsági kerítést helyeztek el, így a nagy parkoló kapuját állandó nyitva lehet tartani.

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.