Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 26. 07:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyar hajó is indul az egyik leghíresebb tengeri regattán

Magyar hajó is indul az egyik leghíresebb tengeri regattán

A verseny történetében először magyar hajó is nevezett a Sydney-Hobart vitorlásversenyre.

Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtol, a mezőnyre 628 tengeri mérföld (1161 km) vár, általában viharos körülmények között. Az ünnepélyes eredményhirdetést december 31-én tartják Tasmánia fővárosában.

A Király Zsolt vezette M3 Team Hungary egy 52 lábas TP52-es vitorlással indul. Király Zsolt azzal szerzett hírnevet magának, hogy egyetlen vitorlázóként ugyanazzal az egytestű hajóval megnyerte mind a négy nagy európai tókerülő versenyt (Kékszalag, Centomiglia, Bol d,Or, Rund um).

Tavaly, a 73. Sydney-Hobarton a már nyolcszoros győztes Wild Oats XI nevű ausztrál hajó ért elsőként célba, de megfosztották az újabb diadaltól, mivel a rajt után csaknem nekiment egyik nagy vetélytársának. Az első és az új csúcstartó így az LDV Comanche (1 nap 9 óra 15 perc és 24 másodperc) lett.

Címkék: hajó, hobart, Sydney, tenger, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.