Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2023. Április 17. 13:19, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Magyar Közút: konvojos vonulást tartanak kedden munkavégzés közben elgázolt közutasok emlékére

Magyar Közút: konvojos vonulást tartanak kedden munkavégzés közben elgázolt közutasok emlékére

Konvojos vonulást tart kedden a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkavégzés közben elgázolt közútkezelő szakemberekre emlékezve - tudatta a cég hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint konvojban indul el 21 munkagép kedd reggel 9 órakor a szigetszentmiklósi közútkezelő mérnökségről rendőrségi felvezetéssel az M0-s autóút alacskai pihenőhelyére, mindegyik munkagép egy-egy elhunyt dolgozó nevét viseli majd, aki 2000 óta vesztette életét munkaterületen, munkavégzés közben, "többnyire figyelmetlen sofőrök miatt".

Legutóbb a makói autópálya-mérnökség 41 éves munkatársát gázolta halálra egy kamionos, a dolgozót a napokban helyeztek végső nyugalomra - írták.

Hozzátették: a tavaszi időszaktól kezdődően az utakon zajló munkák száma is megnő, ezért dolgozóik védelme és a további tragikus események megelőzése érdekében figyelemfelhívó akciót indítanak. Kedden bemutatnak egy komplett munkaterületet előjelző és védő rendszert is - fűzték hozzá.

Fotó: Magyar Közút

Címkék: baleset, Magyar közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói