Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Dombóváron rendkívül széles a paletta, közel harminc sportegyesület működik aktívan, az elmúlt években új sportágak is megjelentek, mint a röplabda, a kézilabda vagy a darts. Szeptember 22-én tizennyolc egyesület vállalta, hogy feladatokkal, programokkal hozzájárul a gyermekek megmozgatásához, hogy megmutathassuk, mely sportágak közül választhatnak, mennyire jó érzés egy csapathoz tartozni, együtt az egészségünkért tenni. Az idei program bővelkedett kihívásokban, hiszen egész délelőtt esett az eső, azonban a sportszervezetek és az iskolák is példaértékűen helyt álltak.

Reggel a hagyományok szerint mérték a hét iskolánál a kerékpáros közlekedést, melyben a legjobb három iskola jutalomban részesült: József Attila Általános Iskola, Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szent Orsolya Rendi Bencés Iskolaközpont. A délelőtti aktivitás és a délutáni iskolák közötti sorversenyben szerzett pontok alapján rangsorolták a három közép- és négy általános iskola teljesítményét. A rossz idő ellenére közel nyolcszáz diák látogatott ki a rendezvényre és töltötték idejüket aktívan. A megmérettetésben a Szent Orsolya Rendi Bencés Iskolaközpont érte el a legtöbb pontot, második a József Attila Általános Iskola és harmadik az Illyés Gyula Gimnázium lett. Értékes ajándékutalványokkal jutalmazták mind a hét iskolát, valamint a pontgyűjtő füzet alapján három kategóriában hatvan diák vehetett át ajándékutalványt a Kerékvár Kerékpárszaküzlet és Szerviz felajánlásából és az önkormányzat támogatásával.

A nap folyamán az óvodások KRESZ pályán gyakorolhattak és a Művelődési Ház is készült számukra érdekes programokkal, akik szintén ajándékutalványt vehettek át az aktív részvételért. A rendezvényen a gyermekek a klímatudatos gondolkodásról, a fenntarthatóságról is kaptak hasznos információkat.

Délután lehetőség nyílt a sportszervezetek számára, hogy bemutatkozzanak, valamint a szervezők fontosnak tartották, hogy sikeres sportolók példáin keresztül motiválják a diákokat. Számos példa áll előttük a múltból és a város nagy büszkeségére a jelenben is vannak sikerek Halmai Petra úszó, és Tóth Lili Anna atléta olimpikonoknak köszönhetően. Dombóváron a legjobbakat a Buzánszky Jenő ösztöndíjjal is támogatja Dombóvár Város Önkormányzata, közülük többen is elmondták gondolataikat a sport szeretetéről, a sikerhez vezető út legfontosabb lépéseiről: Kovács Adriána, Iberhardt Bence, Lakatos Lukács. Mellettük olyan sportolók is megszólaltak, akik már tehetségük miatt tovább léptek Dombóvárról, illetve sikeres sportolók, mint Reizinger Dóra, Gyánó Marcell, Gyánó Szabolcs, Egressy Gábor és Bacskai Balázs, valamint édesapja, Bacskai Imre.

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Csaba a Dombóvári Sportszövetség elnöke és Bacskai Balázs Európa-bajnok, magyar ökölvívó olimpikon adták át.

A szervezők köszönik az iskolák és sportszervezetek együttműködését és a Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola rugalmas hozzáállását, segítségét a délutáni programok lebonyolításához.

A rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósulhatott meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 08:31, szerda | Helyi

Megtartották a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alakuló ülését

A szakmai munkacsoport létrehozását a Dombóvári Rendőrkapitányság kezdeményezte és Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával, aktív közreműködésével jött létre és fog tevékenykedni a jövőben.

2021. Október 26. 14:47, kedd | Helyi

Abszolút Világbajnoki győzelem!

C.I.B.B. szövetség által Olaszország - Bergamoban megrendezett testépítő világbajnokságon Gasparics Zoltán világbajnoki címet szerzett Classic Bodybuilding kategóriában.

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

2021. Október 26. 08:30, kedd | Helyi

Harmadik alkalommal nyert a Nemzeti Vágtán Tieger Endre

Pintér Szilárd polgármester oklevelet adott át a győzteseknek elismerése jeléül.