Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Március 13. 00:15, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Március 10-től tűzgyújtási tilalom van az egész országban

Március 10-től tűzgyújtási tilalom van az egész országban

Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.

A csapadékmentes időjárás miatt nagy a szárazság, ezért amíg ki nem zöldül a természet, a legkisebb figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet. Országosan a tűzoltókat idén már több mint 3500 alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz, a leégett terület nagysága csaknem 7 ezer hektár. A szabadtéri tüzek miatt öt ember sérült meg. A napokban a Kis-Balatonnál 600 hektárnyi terület égett le.

Tolna megye tűzoltói idén 38 esetben vonultak szabadtéri tüzekhez, mintegy 27 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.

A legtöbb szabadtéri tűz kerti zöldhulladék-égetés miatt keletkezik, holott erre nincs mindenhol lehetőség. Csak ott szabad elégetni a kerten belül összegyűlt száraz növényt, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ahol nincs ilyen önkormányzati rendelet, ott tilos. Tarlót égetni sehol sem szabad.

A tüzek megelőzése érdekében a dohányosok ne dobják el az égő cigarettacsikket. Ahol engedélyezik a kerti zöldhulladék-égetést, ott csak az önkormányzati rendeletben meghatározott időben szabad ezt végezni. Mindig legyen a közelben víz és egy szerszám, amellyel kordában lehet tartani a tüzet.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról awww.katasztrofavedelem.hu oldalon, vagy ahttp://erdotuz.hu/ honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.