Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2011. Március 19. 15:40, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Fokozott közlekedési ellenőrzést hajt végre az első tavaszi hónapban a rendőrség a városban és a kistérség településein. Főként a kerékpárosokra és a gyalogosokra figyelnek, de természetesen egyéb szabálysértéseket elkövetőkkel

A hónap első tizennyolc napján összesen tizenhárom ittas biciklistával szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük háromnál volt megállapítható a befolyásoltság ténye – a szonda 0,51 mg/l légalkohol szintnél magasabb értéket mutatott. Így ellenük szabálysértés miatt indítottak eljárást, amelynek eredményeként akár 100000 Ft-os bírsággal is sújthatók. Tíz kerékpáros ellen kisebb közúti szabálysértés miatt folyik eljárás. Ők 30000 Ft pénzbírságra számíthatnak.

Sok olyan szabálysértést is észrevettek a rendőrök a hónap első felében, amely a gyalogosok számlájára volt írható. Gyakran fordult elő náluk, hogy a kijelölt gyalogátkelőhely helyett máshol keltek át az úton. Ez kisebb szabálysértésnek minősül és 30000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A zebra használatának mellőzése egyébként jellemzően a Dombóvár belvárosán áthaladó négysávos úton volt tetten érhető. Itt ugyan nyolc kijelölt gyalogátkelőhely is van, ennek ellenére sokan szabálytalan helyen keltek át a forgalmas és veszélyes úton.

A fokozott ellenőrzések célja a közlekedés biztonságának javítása és a balesetek számának további csökkentése. A fokozott rendőri jelenlétre az elkövetkező időszakban a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén minden településen számítani lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.