Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2011. Március 19. 15:40, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Fokozott közlekedési ellenőrzést hajt végre az első tavaszi hónapban a rendőrség a városban és a kistérség településein. Főként a kerékpárosokra és a gyalogosokra figyelnek, de természetesen egyéb szabálysértéseket elkövetőkkel

A hónap első tizennyolc napján összesen tizenhárom ittas biciklistával szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük háromnál volt megállapítható a befolyásoltság ténye – a szonda 0,51 mg/l légalkohol szintnél magasabb értéket mutatott. Így ellenük szabálysértés miatt indítottak eljárást, amelynek eredményeként akár 100000 Ft-os bírsággal is sújthatók. Tíz kerékpáros ellen kisebb közúti szabálysértés miatt folyik eljárás. Ők 30000 Ft pénzbírságra számíthatnak.

Sok olyan szabálysértést is észrevettek a rendőrök a hónap első felében, amely a gyalogosok számlájára volt írható. Gyakran fordult elő náluk, hogy a kijelölt gyalogátkelőhely helyett máshol keltek át az úton. Ez kisebb szabálysértésnek minősül és 30000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A zebra használatának mellőzése egyébként jellemzően a Dombóvár belvárosán áthaladó négysávos úton volt tetten érhető. Itt ugyan nyolc kijelölt gyalogátkelőhely is van, ennek ellenére sokan szabálytalan helyen keltek át a forgalmas és veszélyes úton.

A fokozott ellenőrzések célja a közlekedés biztonságának javítása és a balesetek számának további csökkentése. A fokozott rendőri jelenlétre az elkövetkező időszakban a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén minden településen számítani lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 09:25, kedd | Helyi

Törő 65 éves

Nekem is – mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak – Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám.

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron

2020. Május 24. 19:58, vasárnap | Helyi

Két és fél kilogramm kokain volt egy Pécsen balesetet szenvedő motoros hátizsákjában

A közlemény szerint Pécs határában, a 66-os úton szombat délután ütközött egy személyautó és egy motoros, miután az autót vezető férfi lefékezett, és járművébe a mögötte haladó motoros beleszaladt.