Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Szeptember 29. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Markovits Edit különdíjat kapott a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

Markovits Edit különdíjat kapott a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

2015. szeptember 22-én tartották a Budapesti Metropolitan Főiskolán a GEOMATECH projektzáró rendezvényét.

Markovits Edit a legtöbb diákot indító tanár különdíját kapta Budapesten a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

2015. szeptember 22-én tartották a Budapesti Metropolitan Főiskolán a GEOMATECH projektzáró rendezvényét. A GEOMATECH projekt szerves részét képezte egy játékos matematikai és természettudományos vetélkedő, amely nem szokásos tanulmányi verseny, így a szervezők nemcsak kiváló matematikus és fizikus palántákat vártak, hanem kreatív közösségeket is.

A verseny során a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy a feladatokat csapatban oldják meg, ezáltal nemcsak a tantárgyi, de a kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat is fejleszthetik, és ez alapvetően javíthatja szociális készségeiket is. Mindezt a GEOMATECH versenyek egyedi, játékos és kreatív módján tették, ahol a feladatok nem korlátozódtak a puszta megoldásra: a diákok számítógép- és eszközhasználatban, a csapatmunkában, vagy akár a kísérletek útján is láttatták, magyarázták, prezentálták a saját maguk elkészítette feladatokat, illetve az így elért eredményeiket.

Két csapat és a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Markovits Edit vehettek át elismerést a záró rendezvényen Stettner Eleonórától, aki trénerképzőként, tananyagfejlesztőként és a versenyek szakmai irányítójaként volt a program részese. Markovits Edit a két év alatt 8 csapat munkáját segítette a fordulók során az 5-6. és a 7-8.-os kategóriákban, így a legtöbb diákot indító tanár különdíját kapta. Iskolánk csapatai rendszeresen az első 3 hely egyikén végeztek. A csapatok 3-4 taggal dolgoztak, így szükség volt a nagyfokú együttműködésre, kooperációra. Összesítésben legeredményesebb csapataink 5-6. évfolyamon az Alfacsapat, melynek tagjai Jágri István, Kübler Ákos és Müller Csongor, 7-8. évfolyamon az Alfák, melynek tagjai Slavati Zsanett és Tóth Dániel. Mindkét csapat az előkelő 4. helyen a végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.