Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 16. 06:51, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Értelmetlen az Európai Unióból való kilépésről beszélni, mert az csak államcsődhöz vezetne, tovább növelve Magyarország kiszolgáltatottságát – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a köztévében.

A tárcavezető hangsúlyozta, megállapodásra törekednek az IMF-el és az Európai Bizottsággal, de ez nem jelenti azt, hogy minden feltételt elfogadnának.

Államcsődhöz vezetne az Unióból történő kilépés – mondta Martonyi János, annak apropóján, hogy a Jobbik szombaton EU-ellenes, zászlóégetéssel kísért demonstrációt szervezett. A külügyminiszter szerint erről részletesen beszélni sem érdemes, a felvetésnek ugyanis nincs értelme. Martonyi az m1 Lényeg című műsorában alaptalan és komolytalan találgatásnak nevezte azt is, hogy Brüsszel csak személycserék és politikai változások árán járulna hozzá a készenléti hitelhez – azt ugyanakkor elismerte, hogy nehéz tárgyalásokra számítanak az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutalap vezetőségével.

A külügyminiszter egyértelművé tette, hogy a kormány megállapodásra törekszik, ez azonban nem jelenti a feltétel nélküli megadást. Minden tárgyalható, den nem minden elfogadható - fogalmazott Martonyi János. (A beszélgetést a köztévén vasárnap este láthatják az érdeklődők – írja a hirado.hu.)

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:39, vasárnap | Belföld

Országszerte csökkent a légszennyezettség

A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.

2021. Február 28. 13:38, vasárnap | Belföld

Meghalt 72 beteg, 4469-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 72, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4469 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is