Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 16. 06:51, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Értelmetlen az Európai Unióból való kilépésről beszélni, mert az csak államcsődhöz vezetne, tovább növelve Magyarország kiszolgáltatottságát – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a köztévében.

A tárcavezető hangsúlyozta, megállapodásra törekednek az IMF-el és az Európai Bizottsággal, de ez nem jelenti azt, hogy minden feltételt elfogadnának.

Államcsődhöz vezetne az Unióból történő kilépés – mondta Martonyi János, annak apropóján, hogy a Jobbik szombaton EU-ellenes, zászlóégetéssel kísért demonstrációt szervezett. A külügyminiszter szerint erről részletesen beszélni sem érdemes, a felvetésnek ugyanis nincs értelme. Martonyi az m1 Lényeg című műsorában alaptalan és komolytalan találgatásnak nevezte azt is, hogy Brüsszel csak személycserék és politikai változások árán járulna hozzá a készenléti hitelhez – azt ugyanakkor elismerte, hogy nehéz tárgyalásokra számítanak az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutalap vezetőségével.

A külügyminiszter egyértelművé tette, hogy a kormány megállapodásra törekszik, ez azonban nem jelenti a feltétel nélküli megadást. Minden tárgyalható, den nem minden elfogadható - fogalmazott Martonyi János. (A beszélgetést a köztévén vasárnap este láthatják az érdeklődők – írja a hirado.hu.)

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.