Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 30. 08:54, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.hainzamsee.de

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt

Tizenkét megyére és a fővárosra a felhőszakadás és a várható heves zivatarok miatt is másodfokú, négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetéseket. Ezeken a területen kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökések, nagyobb méretű jég kísérhet. Egy-egy felhőszakadás során pedig rövid idő alatt több mint 50 milliméternyi eső is hullhat.
Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést jelzett előre a meteorológiai szolgálat.
Azt írták: szerda délután délnyugat felől egy vonalba rendeződő zivatarrendszer éri el az országot. Előbb a Dunántúlon, az esti, késő esti órákban már az ország középső részén is heves zivatarok alakulhatnak ki.
Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet várhatóan 26-32 fok lesz.

Címkék: vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!