Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 27. 07:42, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Még mindig floppylemezekkel kezeli nukleáris fegyvereit az Egyesült Államok

Még mindig floppylemezekkel kezeli nukleáris fegyvereit az Egyesült Államok

Még mindig floppylemezeket és 1970-es évekbeli számítástechnikai rendszert használ a Pentagon az Egyesült Államok nukleáris fegyverarzenáljának kezelésére

- számolt be csütörtökön az amerikai kongresszus vizsgálati szerve, a kormány elszámoltatásáért felelős hivatala, az U.S. GAO.

Az amerikai védelmi tárca még mindig mintegy 20 centiméter átmérőjű hajlékonylemezekkel ellenőriz és kezel olyan fegyvereket, mint az interkontinentális ballisztikus rakéták vagy a nukleáris bombázók - áll a kongresszusi hivatal jelentésében. Ez alól más tárcák sem kivételek, a pénzügyminisztérium például az 1950-es években használt programozási nyelvre támaszkodik.

Valerie Henderson alezredes, a Pentagon szóvivője közölte: ezt a rendszert azért használják még mindig, mert működik.

Az 1970-es évekbeli számítástechnikai eszközök, köztük az 1976-os IBM Series-1 16 bites számítógépek karbantartása évi mintegy 60 milliárd dollárjába (mintegy 17 ezer milliárd forint) kerül az amerikai adófizetőknek.

Henderson hozzátette, hogy a tervek szerint 2017-re cserélik le a floppylemezeket biztonságos digitális eszközökre. A korszerűsítés már zajlik, az új digitális rendszer várhatóan 2020-ban váltja le az elavult technológiát.

Címkék: amerika, floppy, lemez, Pentagon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.