Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 21. 06:53, hétfő | Helyi

Megalakult a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület

Megalakult a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület

December 9-én döntöttek úgy tizenegyen, hogy polgári- és katasztrófavédelmi céllal civil szervezetet alapítanak Dombóváron. Az így létrejött Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület várja soraiba a tevékenységük iránt érdeklődő feln

A Hertelendi Norbert vezetésével működő szervezet alelnöke Futó Péter, székhelye a dombóvári tűzoltóság, működési területe elsősorban a dombóvári kistérség. Egy olyan, önkormányzati elven működő, kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetről van szó, amely állami szervek és önkormányzatok részére jogszabályokban meghatározott közfeladatokat lát el.

Rengeteg céllal és tervvel alakultak meg. Civilizációs és természeti eredetű katasztrófa- és veszélyhelyzetekben részt kívánnak venni a lakosság és az anyagi javak védelmében közreműködnek. Szeretnének közreműködni a lakosság felkészítésében. Káresetek, súlyos balesetek, veszély- és katasztrófahelyzetek esetén önálló mentési és kárelhárítási tevékenységet kívánnak folytatni. Társadalmi önvédelmi alapon, az állami szervekkel együttműködésben szervezik a Dombóvári kistérség katasztrófavédelmét. A megalakult rendvédelmi és hasonló jellegű tevékenységet folytató társadalmi szervezeteket támogatják, elősegítik új szervezetek létrejöttét. Segítik a lakosságvédelmi feladatok, így különösen a helyi és a távolsági védelem szervezését, a mentést, a tűzoltást, a radiológiai- biológiai és vegyivédelmi feladatok végrehajtását. Segítik az iskolákban, gyermekintézményekben a katasztrófavédelmi, rendvédelmi, egészségügyi ismeretek oktatását, az ilyen jellegű szakkörök létrejöttét, munkáját, részükre a működéshez szükséges anyagi, szaktechnikai jellegű támogatást nyújtanak, és előadókat biztosítanak. Ezen kívül a rendvédelmi, katasztrófavédelmi önkéntes tevékenység anyagi technikai, személyi fejlődését biztosító pályázati kiírásokat kívánnak figyelni, valamint ilyen jellegű pályázatokon indulni.

Már elkezdték riadóláncuk kialakítását. Még alakul a rendszer, de a későbbieken a riasztás a hivatásos szervek ügyeletein keresztül, vagy a települések polgármesterei, illetve a lakosság bevonásával történhet majd.

Az egyesület várja mindazok jelentkezését, akik segíteni szeretnének embertársaiknak, szeretnének közreműködni Dombóváron és környékén a katasztrófák leküzdésében, lakosságvédelmi feladatok ellátásában, érdeklődnek a polgári védelem és a katasztrófavédelem iránt, szívesen lennének önkéntesek, és szeretnének egy jó csapathoz tartozni. Ifjúsági tagozatukba 10 és 16 év közötti fiatalok jelentkezését is várják.

Elérhetőségeik:
- cím: 7200 Dombóvár, Köztársaság u. 27. (a Tűzoltóság épülete),
- e-mail: viharmadaregyesulet@gmail.com,
- telefon: 20/983-6032

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.