Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 07. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megállapodás romák képzésével kapcsolatban

Megállapodás romák képzésével kapcsolatban

Dombóvár Város Önkormányzata, valamint a Dombóvári Roma Közhasznú Alapítvány és az Országos Roma Felemelkedésért Misszió Egyesület között megállapodás jött létre a romák képzésével kapcsolatban.

Márciusban folytatódtak a tárgyalások és egyeztetés történt a Dombóvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával is. Sajnos a veszélyhelyzet miatt a képzések indítása még nem lehetséges, ezért arról döntöttek, hogy 30 fő bevonásával összeállítanak egy munkatervet. A hosszútávú programban az esetlegesen felmerülő önrész megfizetését Dombóvár Város Önkormányzata magára vállalja.

Pintér Szilárd polgármester bízik abban, hogy az elképzelések a közeljövőben megvalósulhatnak, amellyel 30 hátrányos helyzetű, dombóvári családnak tudnak átmeneti megoldást és segítséget nyújtani.

Az egyeztetésen részt vettek a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében Ligorovics Zsolt és Világos Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.