Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 23. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Megbüntették az autóst, aki megpróbált leszorítani egy másik járművet az útról

Megbüntették az autóst, aki megpróbált leszorítani egy másik járművet az útról

Közúti veszélyeztetés miatt nem jogerősen egy évre eltiltott a vezetéstől és pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság hétfőn egy férfit, aki járművével megpróbált leszorítani az útról egy másik autóst.

A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott május 27-én az M0-s autóúton a Megyeri híd irányából az M3-as autópálya felé tartott, amikor a fóti elágazásnál utolérte az előtte szabályosan közlekedő járművet.

Többször felvillantotta a távolsági fényszóróját, hogy a sértettet gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra bírja. A másik autós azonban nem változtatott a sebességén és nem tért át a mellette lévő forgalmi sávba sem, ezért a vádlott a Fót irányába kanyarodó forgalmi sávba váltott, elhaladt a sértett mellett, majd szabálytalanul megelőzve visszatért elé, és erősen fékezett. Az ütközés elkerüléséhez a másik autó vezetője is fékezésre kényszerült.

A vádlott ezután újra áttért a külső forgalmi sávba, autóját folyamatosan a sértett autója felé kormányozta, hogy a szalagkorlát felé szorítsa.

A bíróság szerint a vádlott azzal, hogy indokolatlanul erős fékezésre kényszerítette a másik autó sofőrjét, és szabálytalanul használt egy forgalmi sávot, közvetlen veszélynek tette ki a sértettet.

A Dunakeszi Járásbíróság közúti veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek a vádlottat, 325 000 forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta járművezetéstől.

Az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.