Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Január 12. 19:01, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megerősítették az együttműködést

Megerősítették az együttműködést

Dombóvár, Szakcs, Lápafő és Várong polgármesterei gyűltek össze abból a célból, hogy megerősítsék együttműködésüket a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról.

2015. január 12-én a Dombóvári Városháza Ujváry termében Szabó Loránd, Récsei Gábor, Takács Zsolt János, és Brunner Dezső, azaz Dombóvár, Szakcs, Lápafő és Várong polgármesterei gyűltek össze abból a célból, hogy megerősítsék együttműködésüket a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról.

A képviselő-testületek között 2013. február 21-én jött létre együttműködési megállapodás a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról, melynek alapján Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala és a Szakcs, Lápafő, Várong Községi Önkormányzatok Körjegyzősége összeolvadásával önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervként 2013. március 1-jével határozatlan időtartamra létrejött a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal.
A megállapodásban foglaltak szerint az önkormányzati választások után felállt képviselő-testületek megerősítették, hogy a 2014-2019 közötti önkormányzati ciklusban együtt kívánnak működni a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásában.

A polgármesterek a képviselő-testületeik nevében, aláírásukkal is megerősítették, hogy a közös hivatal fenntartására irányuló együttműködést stabilnak, eredményesnek és hatékonynak tekintik, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hivatali feladatok közös ellátásában megnyilvánuló partnerség hosszú távon, a 2014-2019 közötti önkormányzati ciklusban is valamennyi érintett település polgárainak megelégedésére szolgáljon. A nyilatkozattevők aláírásukkal azt is garantálták, hogy az egyenlőség és a kölcsönös előnyök elvét tekintik szem előtt a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal működését érintő döntéseiknél, és a legjobb tudásuknak megfelelően közreműködnek abban, hogy a Hivatal tevékenysége magas színvonalú legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.