Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. December 13. 09:56, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Meghalt 181 beteg, 4153-mal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 181 beteg, 4153-mal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 181, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4153 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 280 400-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 6965-re emelkedett, a gyógyultak száma 80 752.

Az aktív fertőzöttek száma 192 683. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti.

Kórházban 7646 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 47 486-an vannak, a mintavételek száma 2 301 174-re emelkedett.

Kiemelték: egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított: a kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés is január 11-ig fennmarad.

A szentestére vonatkozó szabályokról december 21-én döntenek, az esti kijárási tilalom december 31-én azonban érvényben lesz - írták.

Emlékeztettek arra, hogy szombattól a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

Hangsúlyozták: a kormány minden lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és elindult a www.vakcinainfo.gov.hu honlap, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A nyugdíjasok számára a posta már elkezdte kézbesíteni azt a levelet, amelyben Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatja őket a regisztráció lehetőségéről.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, beadása az oltási terv szerint történik, elsőbbséget élveznek majd az egészségügyi dolgozók - tették hozzá.

Emlékeztettek: a vártnál alacsonyabb részvétel mellett és alacsony fertőzöttséggel zárult a célzott csoportos tesztelés első és második köre a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozóknál. A héten a gyorstesztelés a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozóival folytatódott, ennek eredményét jövő héten összegzik. Az egészségügyi és szociális dolgozók tesztelése szintén folytatódik, ez esetben az intézmények maguk szervezik a tesztelést, amelyhez a kormányhivatalok biztosítják a gyorsteszteket - tudatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során