Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 15. 12:07, szombat | Belföld
Forrás: Infovárosok/Ügyészség

Megharapta az intézkedő rendőrt egy nő

Megharapta az intézkedő rendőrt egy nő

Felfüggesztettre ítélték azt a 34 éves nőt, aki március 15-én rátámadt a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrökre Baján. Az egyik egyenruhást meg is harapta.

A 34 éves bajai nő március 15-én este Baja belvárosában hangosan veszekedett a volt élettársával. A konfliktusról telefonon értesített rendőrök érkezésük után felszólították a vádlottat, hogy igazolja magát.

A vádlott azonban nem volt erre hajlandó. El akart menni a helyszínről, és az egyik rendőrt egyszer arcon ütötte. Ezután a rendőrök elő akarták állítani a Bajai Rendőrkapitányságra. Egy másik egyenruhás elkezdte megbilincselni az agresszíven viselkedő nőt, de a vádlott eközben egyszer megharapta a rendőr jobb karját. Végül az egyenruhásoknak sikerült előállítani a vádlottat, akit őrizetbe is vettek.

A bántalmazás miatt a megharapott rendőr a karján, míg társa az arcán szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérülést. Mindketten kérték a nő megbüntetését könnyű testi sértés miatt is. A vádlott e magatartásával a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröket erőszakkal akadályozta.

Az ügy nyomozását átvevő kecskeméti nyomozó ügyészek a házi őrizetben lévő nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette és 2 rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt április 12-én gyorsított eljárásban a Bajai Járásbíróság elé állították. A vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A bíró az ügyész indítványával egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.