Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 05. 08:26, csütörtök | Helyi

Megjelent a Vadászati Világkiállítás Emlékalbum

Megjelent a Vadászati Világkiállítás Emlékalbum

Karácsonyra postázták azt a 445 oldalas színes fotókkal ellátott albumot, mely a 2021. évi Vadászati Világkiállítást örökítette meg az utókornak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a dombóvári Fekete István Múzeum is csatlakozott a neves rendezvényhez. A szeptemberi megnyitóra készült el az emlékhely negyedik, „vadászati” terme, melynek megvalósítására Bors Richárd szakmai igazgató adott ötletet a múzeumalapítónak, aki pár alakalommal meg is látogatta a gyűjteményt. Az igazgatót, mint a Nimród Vadászújság főszerkesztő helyettesét több éve ismeri Bodó Imre, minden évben cikket és tudósítást is küld Fekete István íróról és a Dombóvár-környéki vadászok munkájáról, trófea-mustrákról stb.

Bors Richárd szakmai igazgató még a nyár elején kérte fel, többek között Bodó Imrét is, hogy írja meg véleményét a világkiállításról. Az eseményt méltató visszaemlékezés a 414. oldalon olvasható. A múzeumalapító elmondta még, hogy két alkalommal is megtekintette a kiállítást, mely alkalmak alapot adtak a hiteles visszaemlékezéshez.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!