Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megrohamoznak minket a kínaiak

Megrohamoznak minket a kínaiak

A jó idő mellett, annak is köszönhető a megnövekedett turistaforgalom, hogy komoly lépéseket tettek a két ország viszonyának fejlesztésére. A kínai-magyar turisztikai kapcsolatoknak mindenképpen jót tenne egy nemzeti légitársaság létrehozása, de ezen túl is tapasztalható fellendülés.

A Kína - Közép-Kelet Európa Turisztikai Központ májusi megnyitása egyértelmű forgalomnövekedést hozott.Nagy eredmény, hogy a tizenhat ország által létrehozott központ Magyarországon épült fel, mivel akár harminc százalékkal is növekedhet a hazánkba érkező kínai turisták száma - mondta a Gazdasági Rádiónak Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Az elmúlt hónapokban gyakorlatilag folyamatosan fejlődtek a kínai-magyar kapcsolatok.Nem Magyarország az egyetlen ország, aminek létfontosságú az, hogy jó kapcsolatot ápoljon az ázsiai óriással. A régióban több ország is Kína felé fordult, ezért nem mindegy, hogy mekkora szeletet tud megszerezni az ország a turisták tömegéből.

A Malév csődjével, és azzal, hogy a Sólyom már megszületése előtt megbukott, Magyarország hátrányba került. A legtöbb turistának elengedhetetlen a kényelem, ezért mindenképpen szükség lenne egy közvetlen Budapest-Peking járatra - ezt mondta korábban a Gazdasági Rádiónak Forintos Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozatának társelnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár