Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. Augusztus 30. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

A település önkormányzata biztosít pénzt a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület tulajdonában lévő Ivanich Antal utcai tekecsarnok részleges felújítására.

Az erről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Vancsa József klubelnök augusztus 27-én írta alá a Városházán.
Az 500 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény tetőszerkezetének javítására az előző években már adott vissza nem térítendő támogatást a képviselő-testület, most az épület külső burkolata újulhat meg.
- Az az örömteli pillanat érkezett el, hogy önkormányzati segítséggel tudjuk folytatni a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület ingatlanának korábban megkezdett rendbetételét - emelte ki Szabó Loránd. - Erre a támogatásra a polgármesteri keret ad lehetőséget. A 300.000 forint odaítélésében komoly szerepe van Talapka Rudolfnak, akik jótékonyan lobbizott az említett összeg biztosítása érdekében.
- A teke olyan sport, amit kisgyerekkortól késő öregkorig versenyszerűen lehet űzni - mondta a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője. - A Vancsa József elnök által irányított klub nemcsak a helyi és a környékbeli amatőr bábudöntőknek biztosít rendszeres játéklehetőséget a városi csapat-, páros- és egyéni bajnokságban, hanem együttese a regionális mezőny pontvadászatában is jól szerepel.
Hamarosan - szeptember 5-én - kezdődik a nagy hagyományokkal rendelkező Kaposmenti Kupa, amire az ország minden részéből érkeznek majd remek tekésekkel teletűzdelt gárdák.
Az egyesületi vezető köszönetet mondott a polgármesteri segítségért, melynek felhasználásával a meglehetősen rossz állapotban lévő Ivanich Antal utcai csarnokuk oldalfalai kapnak új külső burkolatot. Vancsa József úgy fogalmazott, hogy „a város önkormányzatának támogatása nélkül már nem működne a sportlétesítmény és az egykor szebb napokat látott klub sem”.

Címkék: teke

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

2019. November 18. 08:40, hétfő | Helyi

A rendőri hivatást népszerűsítették

A dombóvári rendőrök meghívást kaptak a helyi szakképző iskola pályaorientációs napjára.

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.