Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2019. Augusztus 30. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

Megszépül a dombóvári tekecsarnok külseje

A település önkormányzata biztosít pénzt a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület tulajdonában lévő Ivanich Antal utcai tekecsarnok részleges felújítására.

Az erről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Vancsa József klubelnök augusztus 27-én írta alá a Városházán.
Az 500 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény tetőszerkezetének javítására az előző években már adott vissza nem térítendő támogatást a képviselő-testület, most az épület külső burkolata újulhat meg.
- Az az örömteli pillanat érkezett el, hogy önkormányzati segítséggel tudjuk folytatni a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sport Egyesület ingatlanának korábban megkezdett rendbetételét - emelte ki Szabó Loránd. - Erre a támogatásra a polgármesteri keret ad lehetőséget. A 300.000 forint odaítélésében komoly szerepe van Talapka Rudolfnak, akik jótékonyan lobbizott az említett összeg biztosítása érdekében.
- A teke olyan sport, amit kisgyerekkortól késő öregkorig versenyszerűen lehet űzni - mondta a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője. - A Vancsa József elnök által irányított klub nemcsak a helyi és a környékbeli amatőr bábudöntőknek biztosít rendszeres játéklehetőséget a városi csapat-, páros- és egyéni bajnokságban, hanem együttese a regionális mezőny pontvadászatában is jól szerepel.
Hamarosan - szeptember 5-én - kezdődik a nagy hagyományokkal rendelkező Kaposmenti Kupa, amire az ország minden részéből érkeznek majd remek tekésekkel teletűzdelt gárdák.
Az egyesületi vezető köszönetet mondott a polgármesteri segítségért, melynek felhasználásával a meglehetősen rossz állapotban lévő Ivanich Antal utcai csarnokuk oldalfalai kapnak új külső burkolatot. Vancsa József úgy fogalmazott, hogy „a város önkormányzatának támogatása nélkül már nem működne a sportlétesítmény és az egykor szebb napokat látott klub sem”.

Címkék: teke

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:34, szerda | Helyi

Részegen két táblát kidöntve az árokban kötött ki egy dombóvári autós

A Dombóvári Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség elkövetése miatt indítottak eljárást az ellen a helyi lakos ellen, aki részegen autójával lesodródott az útról és kidöntött két táblát.

2020. Május 26. 09:25, kedd | Helyi

Törő 65 éves

Nekem is – mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak – Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám.

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron