Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2011. December 01. 14:26, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megszűnik a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság?

Megszűnik a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság?

Megszűnhet a beteg gyerekek után járó, fizetés nélküli szabadság. Egyebek mellett ez a javaslat is szerepel az új Munka törvénykönyvéhez benyújtott módosítók között - írja a Napi Gazdaság.

A jelenlegi szabályok alapján, fizetés nélküli szabadságra mehet a szülő, ha a 12 éven aluli gyermeke megbetegedik.

A jelenlegi szabályok szerint fizetés nélküli szabadságra jogosult a szülő a 12 éven aluli gyermeke betegsége esetén. A tervek szerint ez a szabály is bekerült volna az új jogszabályba, ám a Gazdasági Bizottság most benyújtott javaslata ezt a mondatot kivenné a kormány által beterjesztett változatból. A bizottsági javaslatokat általában a kormány készíti el - a legritkább esetben van mögötte kormánytól független képviselői szándék - vagyis a javaslattal a kormány saját magát korrigálja.

A parlament várhatóan a jövő héten szavaz az új Munka törvénykönyvéhez benyújtott több mint 700 módosító javaslatról, ám még most is kerülnek a ház elé újabb módosítások. Az új Munka törvénykönyve kisebb problémái után meghagyja a szabadságok jelenlegi rendszerét vagyis a 20 napos alapszabadságon felül a kor előrehaladtával nő a fizetett szabadság ideje. Várhatóan a jövő heti szavazások után is megmarad a gyerekek után járó pótszabadság mértéke: a jelenleg hatályos Munka törvénykönyve szerint a 16 éven aluli gyerekek után az egyik szülő plusz két nap fizetett szabadságra jogosult gyermekeként, ám ez a három és több gyerekesek esetében sem lehet több hét napnál.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 09:28, szerda | Belföld

Valószínűleg már Magyarországon van a koronavírus - VIDEÓVAL

A koronavírus valószínűleg már Magyarországon van. Továbbra is indokolt az óvatosság, miközben el kell kerülni a pánikot – mondta Rusvai Miklós virológus, az Állatorvostudományi Egyetem oktatója szerda reggel az M1-en.

2020. Február 26. 09:20, szerda | Belföld

Ügyeleti központot indított a koronavírus miatt az operatív törzs

Ügyeleti központot működtet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs – közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

2020. Február 26. 08:49, szerda | Belföld

Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember "túlfizetéses" átverésnek nevezi.

2020. Február 26. 07:22, szerda | Belföld

Elkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését a Budapest Airport

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától elkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését.