Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. November 18. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Megtörtént az új pálya műszaki átadása a Belvárosi Iskolában

Megtörtént az új pálya műszaki átadása a Belvárosi Iskolában

A Belvárosi Iskola birtokba vehette az új pályát, a HEMI-ben pedig rövidesen megkezdődhet az építés.

A tavalyi évben amikor a Szent Orsolya Iskolaközpontban elkészült az új műfüves pálya, Pintér Szilárd akkori polgármesterjelölt és Tárnok Zoltán a Dombóvári Focisuli Egyesület nevében ígéretett tett, hogy a Belvárosi iskolában és a HEMI iskolájában is mindent elkövetnek, hogy új pályák épülhessenek!

A munka 2020. februárjában kezdődött, amikor is első körben sikeresen befogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség Dombóvár város pályázatát a már lezárt Pályaépítési programba. Az Önkormányzat és a Focisuli közösen elkészítették a pályázatot azt követően, hogy az új Képviselő testület a pályák megépítésén túl az önrész biztosításáról is döntött!

A pályázat sikerességének alapfeltétele volt, hogy az önrészen túl az összes TAO támogatást is a Focisuli és az Önkormányzat teremti elő! Pintér Szilárd és Tárnok Zoltán munkáját nagyban segítette Právics Attila, Fauszt Péter és Börcsök Zoltán mellett több helyi és vidéki vállalat, vállalkozás, akiknek ezúton köszönjük a támogatásukat és bizalmukat!

A mai napon a Belvárosi iskola birtokba vehette az új pályát, a HEMI-ben pedig rövidesen megkezdődhet az építés! Ez azt jelenti, hogy a közös összefogás eredményeként az összesen több mint 60 millió forintból megépülő két pálya a labdarúgókon túl az iskolások és szabadidős tevékenységet űzőkkel együtt akár más sportágakat űzők edzéseit, mozgását segítheti.

Ha a pályák olyan sikert aratnak, mint a Szent Orsolya Iskolaközpontban, akkor méltán mondhatjuk közösen, hogy megérte beváltani ezt az ígéretet és megérte a sok munka és lobbizás!

U.i.: Természetesen ha a vírushelyzet engedi a méltó átadásról és ünneplésről is gondoskodni fogunk!

Hajrá Dombóvár! Szép volt Dombóvár!
Hajrá Focisuli! Szép volt Focisuli!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 09:47, csütörtök | Helyi

Lakástűz Nagykónyiban

Egy lakóház tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében.

2020. November 25. 16:03, szerda | Helyi

Zemán Zóra Zoé indulhat az U17-es öttusa világbajnokságon és az Európa bajnokságon

November 21-én a Magyar Öttusa Szövetség válogató versenyt tartott a 2021. évben megrendezésre kerülő U17-U19-es Világbajnokságra.

2020. November 25. 09:00, szerda | Helyi

Pénteken helyezik ki a karácsonyi díszkivilágítást Dombóváron

November 27-én pénteken a Hunyadi tér 12–től a Víztoronyig az egyirányú utca szakaszosan lezárásra kerül a karácsonyi díszkivilágítás felhelyezése miatt.

2020. November 24. 14:10, kedd | Helyi

Ammóniaszivárgás Alsómocsoládon

November 23-án, hétfő este egy üzem szárazáru raktárában a karbantartás során megnyitottak egy vízmentes ammóniát szállító vezetéket a Baranya megyei Alsómocsoládon.