Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 16. 13:31, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megugrottak a Start-számlák - tíz százalékos kamattal is hízhat a babakötvény

Megugrottak a Start-számlák - tíz százalékos kamattal is hízhat a babakötvény

Tavaly már majdnem minden második újszülöttnek nyitottak Start-számlát – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból,amelyről azenpenzem.hu számol be.

A növekedés aligha független attól, hogy a kamatok emelkedése a majdani pályakezdést is nagyban segítheti majd.

Kizárólag 2011-nek köszönhetően az életkezdési támogatás bevezetése óta születetteknek már közel harmada (ez körülbelül 330 ezer babát jelent) rendelkezik Start-számlával. Csak tavaly mintegy kétmilliárd forintot helyeztek pluszban el ezekre. Fejlődésre még mindig lenne tér, hiszen míg a kincstár ez idő alatt 60 milliárdot, a szülők 15 milliárdot fizettek.

Tavaly október óta nagyot változott a kamatkörnyezet, amit a babák számára gyűjtött pénz elhelyezésére szolgáló Start-számlák esetében nem minden bank követett. Változatlanul ugyanazt a feltételt kínálja ma is a K&H, a Volksbank és az UniCredit is. A Start hozama igen erősen szóródik – 4,5 százaléktól 10 százalékig. Az UniCredit egyébként azzal, hogy nem változtatott, csak korábbi nagyon jó helyezését vesztette el, az itt alkalmazott hét százalékos kamat még mindig a mezőny felső részén tartja a bankot. Különösen azért, mert itt negyedévente írják jóvá a kamatot (a kamat tehát már az adott évben kamatozik, szemben az éves periódust alkalmazók gyakorlatával).


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:39, vasárnap | Belföld

Országszerte csökkent a légszennyezettség

A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.

2021. Február 28. 13:38, vasárnap | Belföld

Meghalt 72 beteg, 4469-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 72, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4469 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is