Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 01. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: Google

Megújul a Lehel sor Dombóváron

Megújul a Lehel sor Dombóváron

Még a tél beállta előtt biztonságban tudhatják ingatlanjaikat Dombóváron a Lehel sor lakói

2015. szeptember 30-án, sajtóeseményen írta alá Szabó Loránd polgármester és Topa István ügyvezető a Lehel sor vízelvezető rendszer kiépítéséről szóló szerződést. A beruházás első üteme már tavaly elkészült. Dombóváron az árvíz által legveszélyeztetettebb utca egyik oldalán a műszaki létesítmények elkészültek, most a másik oldalon is megvalósul a fejlesztés.
Az önkormányzat lefolytatta a beszerzési eljárást. Az ajánlatok alapján, a Tamási székhelyű Topa és Társa Építési Kft.-t bízta meg a feladatok elvégzésével. Ők vállalták, hogy határidőre, még a tél beállta előtt elkészül az utca árok és vízelvezető rendszere, így az ott élők biztonságban tudhatják ingatlanjaikat a csapadékos időszak alatt.
Az elkövetkezendő időszakban a Lehel sor nyugati részén átépítik a hidakat illetve átereszeket, és biztosítják a megfelelő lejtését az árokmedreknek.
A harmadik szakasz még vissza van. Egy zsilipet terveznek az utca végére, hogy ne következzen be újra a 2012-es áradás. Ennek az engedélyeztetése már elkezdődött.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!