Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 27. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megújulnak a vizesblokkok a tornatermi öltözőkben

Megújulnak a vizesblokkok a tornatermi öltözőkben

A képviselő-testület a március 28-i ülésen döntött arról, hogy önrészt biztosít a tulajdonában lévő József Attila Általános Iskola két sportöltözőjének vizesblokk-felújításához

az oktatási intézmény tornatermét és műfüves focipályáját használó Dombóvári Focisuli Egyesület részére.

Az utánpótlás-nevelést végző klub a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán 4.290.000 forintot nyert a 6.125.000 forintba kerülő beruházás megvalósítására. Az említett összegű TAO-támogatás lehívásához szükséges 30%-os kötelező önerőt a város önkormányzata állja.

Az építkezést a helyi Imobau Kft. végzi. A cég szakemberei már hozzáláttak a kivitelezéshez, melyek során az oktatási intézmény két sportöltözőjének vizesblokkjában leverték a régi burkolatokat, elvégezték az aljzatbeton új lejtésképzését, csúszásgátló burkolólapokból négy új zuhanytálcát alakítottak ki, kicseréltek négy-négy ajtótokot és ablakot, jelenleg csempézik a falakat, majd a helyiségekbe összesen négy LED-es lámpát, tíz mosdókagylót, két 200 literes bojlert és modern lapradiátorokat szerelnek fel, azt követően festik a falakat és mázolják a nyílászárokat, illetve a csöveket, végül szerelvényezni fognak.
A munkálatokat április 25-én megtekintette a település polgármestere.
- Szép példáját látjuk annak, amikor egy helyi sportszervezet állami forrást tud szerezni egy olyan beruházás finanszírozásához, melyet nemcsak saját magára fordít, hanem közcélokra is felhasznál - emelte ki Szabó Loránd. - Jelen esetben a Dombóvári Focisuli Egyesület lehetőséget kapott az MLSZ-től arra, hogy a társasági adókedvezményekből származó összegből 4.290.000 forintot a József Attila Általános Iskolának az általa is használt tornaterméhez és műfüves focipályájához tartozó sportöltözők felújítására-korszerűsítésére költsön. Örvendetes az, hogy a klub helyi vállalkozások felajánlásaiból fel tudta tölteni a TAO-keretét. Abból a sportszervezet csak úgy hívhatja le az elnyert támogatást, ha ahhoz 30%-os önerőt biztosít. Ezt az 1.835.000 forintot vállalta magára és bocsátja a DFE rendelkezésére a város önkormányzata. Joggal merülhet fel sokakban az a kérdés, hogy miért a tanév kellős közepén és nem a nyári vakáció idején láttak hozzá a szakemberek a munkák elvégzéséhez? Ennek az a magyarázata, hogy a TAO-s támogatással záros határidő belül el kell számolni, így nem lehetett megvárni a kivitelezéssel a nyári szünetet. A mostani kellemetlenségekért cserébe hamarosan egy megújult létesítmény használhatnak majd az újdombóvári alapfokú oktatási intézménybe járó diákok és a focistapalánták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.