Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Június 28. 12:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://www.flickr.com

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út: a csütörtökön átadott 7,2 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója 874 millió forintba került és mintegy 3 ezer ember életminőségének javulásához járul hozzá.

Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. baranyai igazgatója Alsómocsoládon az átadáskor elmondta: az európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés részeként 5 hónap alatt 6 ezer négyzetméteren végezték el a régi útpálya cseréjét, autóbuszöblöket alakítottak ki, rázópadkát, forgalomlassító szigetet építettek, megoldották két híd rekonstrukcióját és a vízelvezetést is.
Hőnig Mária, Mágocs és Dicső László, Alsómocsolád független polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a várost és a községet összekötő út felújítása több mint egy évtizedes vágya volt az itt élő mintegy 3 ezer embernek, akik a beruházásnak köszönhetően kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosan utazva tudnak eljutni munkahelyükre, illetve az oktatási intézményekbe.
A településvezetők reményüket fejezték ki, hogy az új út hozzájárul a térség tőkevonzó képességének növekedéséhez is.
Mázsi Attila, a Magyar Közút vezérigazgatója arról szólt, hogy a társaság idén országosan 87 milliárd forintból 641 kilométernyi út felújítását tervezi, szemben a tavalyival, amikor 29 milliárd forintból 279 kilométer utat modernizáltak.
A vezérigazgató fontosnak nevezte az útfelújítások folytatását a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban is. Szavai szerint egy hosszú távú közútfejlesztési program megvalósítása előnyös lenne azért is, mert a korszerűtlen utak fenntartása az újakénál 30-40 százalékkal többe kerül.
Bánki László utalt rá: Baranyában a regionális operatív program keretében 2009 és 2013 között 9 milliárd forintból a teljes megyei mellékúthálózat 7 százaléka, mintegy 90 kilométer mellékút újult meg.

Címkék: Alsómocsolád, Mágocs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.