Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Október 17. 20:51, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

2020. október 1-től a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig a Dombóvári Sportszövetség biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt-öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által jelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében külön-külön az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadásra kerül a szövetségek szervezeti és működési szabályzata, illetve a tagok megválasztják a tanácsok elnökét és tagjait.

A szövetségekbe való jelentkezésre külön adatlapok szolgálnak, amelyek szerkeszthető formában letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a Lakóhelyünk/Civil szervezetek, illetve a Lakóhelyünk/Sportszervezetek menüpontból.

A kitöltött és aláírt dokumentumokat a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18.) kell eljuttatni. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel az október folyamán a szervezetek részére kiküldött nyilatkozatok visszaküldésére 2020. november 10. napja lett megjelölve, de mindegyik városi szövetséghez a későbbiek során is bármikor csatlakozni lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 10:09, péntek | Helyi

A Kocsolai Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak tartottak online prevenciós előadást

A Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója az online térben találkozott a kocsolai diákokkal.

2020. Október 29. 16:00, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Karatesuli lett a legeredményesebb csapat a keszthelyi versenyen

Az összességében megszerzett 10 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzéremmel a Dombóvári Karatesuli nyerte az egyesületek közötti eredményességi versenyt.

2020. Október 29. 14:00, csütörtök | Helyi

Vigyázzunk a temetők biztonságára!

A napokban egyre többször riasztják a tűzoltókat kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez.

2020. Október 29. 08:00, csütörtök | Helyi

Ideiglenes forgalmirend-változás a Rákóczi utcai köztemető környékén!

2020. október 30. és november 2. közötti időszakban megváltozik a forgalmi rend Dombóváron, a Rákóczi utcai köztemető környékén.