Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 17. 20:51, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

2020. október 1-től a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig a Dombóvári Sportszövetség biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt-öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által jelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében külön-külön az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadásra kerül a szövetségek szervezeti és működési szabályzata, illetve a tagok megválasztják a tanácsok elnökét és tagjait.

A szövetségekbe való jelentkezésre külön adatlapok szolgálnak, amelyek szerkeszthető formában letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a Lakóhelyünk/Civil szervezetek, illetve a Lakóhelyünk/Sportszervezetek menüpontból.

A kitöltött és aláírt dokumentumokat a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18.) kell eljuttatni. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel az október folyamán a szervezetek részére kiküldött nyilatkozatok visszaküldésére 2020. november 10. napja lett megjelölve, de mindegyik városi szövetséghez a későbbiek során is bármikor csatlakozni lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.