Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2011. Május 28. 23:57, szombat | Helyi

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

A támogatási szerződés aláírását követő egy éven belül elkészült a település eddigi legnagyobb infrastrukturális beruházása, amely egyben segíti a környezet megóvását is. Az átadóünnepséget május 27-én tartották a Béke utca

Az Európai Unió által is támogatott Új Magyarország Fejlesztési Terv a 2007-2013 közötti fejlesztéspolitikai időszakban számos módon igyekszik biztosítani a Dél-Dunántúli Régióban élők számára a fejlesztési lehetőségekhez való hozzáférést, melynek keretei között került meghirdetésre a DDOP-2009-5.1.4./A „Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése” című pályázati kiírás, amelyre Csikóstőttős Község Önkormányzata sikeresen pályázott. A pályázati szakasz lezárásaként az önkormányzat 2010. május 27-én aláírta a település szennyvízkezelésének megvalósítását segítő projekt Támogatási Szerződését a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséggel.

A fejlesztés keretében a projektgazda 562.663.125 Ft-ot költhetett a jogszabályi előírásoknak megfelelő, korszerű, természetbarát szennyvízkezelés megvalósítására. Az összeg 90 %-a uniós támogatás, míg a maradék 10%-a a lakosság és az önkormányzat által közösen biztosított önerő.

Közbeszerzési eljárást követően kiválasztott kivitelező ALISCA BAU Építőipari Zrt. 2010. szeptember 1-jén kezdte meg a munkálatokat. A beruházás során megépült a szennyvíz-csatorna hálózat 9827 méter hosszan (gravitációs gerincvezetékek, nyomóvezetékek és bekötő vezetékek), amelyen négy közterületi átemelő segíti a szennyvíz mozgatását. 362 ingatlannál történt meg a házi bekötés.

A projekt keretében elkészült egy 80 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telep a Béke utca végén. Az eleveniszapos technológiával megtisztított szennyvíz befogadója a falut átszelő Hábi-patak. Jelenleg a hathónapos próbaüzem zajlik, mely során a házi bekötéssel ellátott ingatlanok csatlakozhatnak az elkészült hálózatra, és az általuk kibocsátott szennyvízzel tesztelik a szakemberek a telep szakszerű működését. A próbaüzem befejezése és a végső műszaki átadás szeptember végére várható.

A készülő beruházásról február 28-án és az átadóünnepségről május 27-én készült felvételeinkből összeállított képgalériánk a lenti képre kattintva megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 15:00, péntek | Helyi

A 90 éves Törő Józsefet köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja és Pintér Szilárd polgármester Törő Józsefet.

2021. Február 25. 16:00, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644

2021. Február 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Újabb műfüves pálya készült el Dombóváron

Megtörtént a Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma területén épült műfüves pálya műszaki átadása.

2021. Február 25. 11:57, csütörtök | Helyi

Balesethez és tűzhöz is riasztották a dombóvári tűzoltókat

Február 24-én délután egy személygépkocsi ütközött villanyoszlopnak, majd állt meg fejtetőn egy árokban Dombóváron, a Kórház utcában.