Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 21. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Megvan a 4. norvég siker, csökkent Voeckler előnye

Megvan a 4. norvég siker, csökkent Voeckler előnye

A Tour de France 17. szakaszán is norvég győzelem született.

 A szakasz elején egy sikertelen támadást követően, 60 kilométernél egy 14 fős csoport már el tudott szökni a mezőnytől, a bombaformában lévő Edvald Boasson Hagen mindkét kísérletnek részese volt. A második, öt kilométeren belül több mint kétperces előnyt szerző társaság az első, 3. kategóriás emelkedő tetejére már 5 perces fórral érkezett meg Sylvain Chavanel vezérletével.

A Quick Step francia kerekese a következő, 3-as és a 2-es kategóriájú kapaszkodókon is részsikert aratott, a sestriere-i 1. kategóriás emelkedőn azonban a spanyol Rubén Pérez otthagyta a társaságot, és a több ezer szurkoló buzdítása nyomán több mint egyperces előnnyel ért fel a csúcsra. Az Epsilon Euskadi-s megszenvedte az emelkedőt, a következő megpróbáltatás előtt utolérték riválisai. Az utolsó, 2. kategóriás hegyen aztán Boasson Hagen meg tudott szökni, és előnyét a célig tartó lejtőn is megőrizte, megszerezve idei második szakaszgyőzelmét.

„Kedden karnyújtásnyira voltam a szakaszgyőzelemtől, ezért is akartam a mostani sikert. Már el is felejtettem, mi történt tegnap – mondta Hagen a célban. – Nehéz volt eltalálni a támadás időpontját, a csoport ugyanis rémesen dolgozott együtt, mindenki össze-vissza próbálkozott, nem volt meg az állandó ritmusunk. Chavanel azonban egyszer nagyon jókor robbantott, ezt kihasználva meg tudtam lépni. A lejtőket rengetegszer gyakoroltam, tudtam, hogy ott már nem lehet utolérni."

A norvég üldözői közül a hajrában lévő lejtőn a francia Jonathan Hivert többször is pórul járt, az egyik éles kanyarban kisodródott, de azt még megúszta, a következőnél viszont a fák között landolt. Szerencséjére nem esett baja, továbbment, mire egy másik kanyarnál egy út melletti udvarban kötött ki!

A főmezőnyben egymást kóstolgatták az esélyesek, de csak a végén tudott meglógni Alberto Contador a riválisaitól, akik a lejtőn még a cél előtt utolérték. Kivéve az összetett élén álló Thomas Voecklert, aki szintén benézett „Hivert udvarába”, és a baki miatt közel fél percet veszített előnyéből.

Csütörtökön Pinerolóból 200.5 kilométeren át Galibier Serre Chevalier-be visz a bringások útja, az Alpok királyszakaszán három csúcskategóriás hegy vár a mezőnyre, az utolsón lesz a befutó is.

Címkék: tour de france

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok