Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 17. 07:19, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

„Megvédjük Magyarországot” – Orbán felszólal Strasbourgban

„Megvédjük Magyarországot” – Orbán felszólal Strasbourgban

Orbán Viktor kormányfő felszólal az Európai Parlament (EP) szerdai ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn késő este az MTI-vel.

Szijjártó Péter közleményében úgy fogalmaz, hogy szerdán a nemzetközi baloldal újabb támadást akar indítani Magyarország ellen, ezért Orbán Viktor hétfőn azzal a kéréssel fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy tegye lehetővé felszólalását a strasbourgi vitában.

„Nem engedjük, hogy a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét” – fogalmazott a szóvivő.

Ezt megelőzően, hétfő este az InfoRádió brüsszeli forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy Orbán Viktor szerdán részt vesz és felszólal az EP szerdai, a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről tartandó plenáris vitájában, Strasbourgban. A rádió a honlapján hétfőn azt közölte: „Orbán Viktor levélben kezdeményezte ezt Jerzy Buzeknél, az Európai Parlament elnökénél, a frakciók pedig hozzájárulásukat adták a kezdeményezéshez”.

Akár Barroso is lehet

Az Európai Bizottság még múlt héten kiadott közleménye szerint arra készül, hogy január 17-én, azaz kedden „alapos jogi elemzésen alapuló”, „megfelelő” döntéseket hoz azokkal a nemrégiben született magyar jogszabályokkal kapcsolatban, amelyek uniós joggal való összhangját illetően aggodalmak merültek fel. Szerdán az EP tart plenáris vitát a „magyarországi közelmúltbeli politikai fejleményekről”. Az ülésen a képviselők meghallgatják az Európai Bizottság képviselőjét – aki az MTI értesülései szerint akár José Manuel Durao Barroso elnök is lehet –, valamint az uniós tagországok kormányait képviselő Tanács beszámolóját a téma kapcsán, majd hozzászólásokat tehetnek.

A Reuters brit hírügynökség eközben úgy értesült, a jelenlegi várakozás szerint az Európai Bizottság kedden három szabálysértési eljárás megindítását hagyja majd jóvá Magyarország ellen: a jegybank (függetlenségének) ügyében, a bírák hátrányos (nyugdíjazási) kor szerinti megkülönböztetése és az adatvédelmi hatóság függetlenségének kérdésében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.