Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 09. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Megyei kitüntetésben részesült Csikóstőttős polgármestere

Megyei kitüntetésben részesült Csikóstőttős polgármestere

Szeptember 1-jén, a megyenapi ünnepségen a Tolna Megyei önkormányzat Bezerédj István-díjat adományozott Pintér Szilárd csikóstőttősi polgármesternek

a helyi hagyo­mányokat megőrző telepü­lés­fejlesztő, közösségépítő tevékenysége, az országos elis­mertséget is szerzett Pajtas zínház létrehozása és kis­térségi kulturális centrummá fejlesztése érdekében végzett munkája, a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, a környezettudatoss ág kialakítása terén elért eredményei, a kistérségi társulás működésében vállalt aktív szerepe, értékteremtő munkája elismeréséül.

A változások nem öncélúak, azért akarjuk megváltoztatni hazánkat és benne saját magunkat, hogy jobb legyen ez az ország és a közösség – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár az ünnepségen tartott beszédében Tolna megyei polgármesterek, megyei közgyűlési tagok, kitüntetettek előtt.
2010-re Magyarország súlyos társadalmi és gazdasági csőd szélére so dródott az elmúlt huszonkét év következtében. Tolna megye minden polgára pártállástól függetlenül egyetértett abban, hogy az ország helyzetét meg kell változtatni – tette hozzá.
„Ha valaki megkapja a társadalom kétharmados felhatalmazását arra, hogy az országot kormányozza, abban is felelőssége van, hogy a következő öt-tíz esztendőben gondolkozzék, és cselekedjék” – mondta.
Megjegyezte: most dől el, hogy milyen lesz a megyék szerepe 2013-tól, a következő európai uniós finanszírozási ciklusban. Az intézményfinanszírozási nehézségek, kifizetetlen számlák után végre olyan időszakban élhetünk, amikor egy település képviselő-testülete a település fejlődését, az ott élők életkörülményeit tudja befolyásolni – fogalmazott.
„Nekünk, a kormány tagjainak abban van felelősségünk, hogy a forrásokat és lehetőségeket ennek a szempontnak rendeljük alá, és pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül önöket partnernek tekintve, minden megyei közgyűlési tagot, polgármestert arra biztassunk, hogy működjenek együtt, próbálják átszabni a megye életét” – hangoztatta az államtitkár.

A megyenapi ünnepségen tizennégyen – művészek, sportolók, köztisztviselők és közalkalmazottak – részesültek elismerésben, a kitüntető díjakat dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át. A Megyenapot minden év szeptember 1-jén rendezik meg Tolnában, arra emlékezve, hogy Lipót császár 1699-ben e napon adományozott pecséthasználati jogot Tolna vármegyének.

Forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!