Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Augusztus 28. 11:30, szerda | Bulvár
Forrás: ma.hu

Melyik a világ legrondább állata?

Melyik a világ legrondább állata?

A kedves, barátságos külsejű, már-már emberi érzelmeket tükröző szemű állatokat mindig könnyű szeretni. De mi a helyzet azokkal a lényekkel, amelyektől szinte a rosszullét fog el bárkit?

Számos híresség, köztük Stephen Fry komikus is csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelyben arra buzdítják az embereket, hogy szavazzanak a világ legrondább állatára. A versenyt a csúf állatok megmentését zászlajára kitűző szervezet indította, céljuk pedig az, hogy megmentsék a végső kipusztulástól azokat a lényeket, amelyekre épp kinézetük okán kevésbé figyelünk oda. A versenyben olyan rémségek szerepelnek, mint a blobfish, amely az Ausztrália és Tasmánia menti mély vizekben él és úgy néz ki, mintha egyetlen hatalmas orr lenne, de szavazni lehet a mostanában egyre népszerűbb axolotl nevű vízilényre is, amely szintén nem a szépségével szerzett magának hírnevet.

A verseny szeptember 12-ig tart, amikor kihirdetik a győztest. A kétes címért jó eséllyel indul a fent említett két lény mellett az ormányos majom, egy különleges "egypúpú" ugrócsiga, az egyszarvú gyík, amiről nem nehéz elhinni, hogy az evolúció kezdete óta ebben a formában létezik, nem beszélve a malacorrú teknősről. Ugyanakkor nem túl jók a kilátásai a túlélőversenyben a szeméremtetveknek, bármennyire is méltó lenne ez a faj a legrondább cím viselésére. A csúfversenyben részt vevő állatokról és pártfogóikról ezen a linken nézhetik meg a videógyűjteményt.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.