Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2011. Február 25. 20:33, péntek | Helyi
Forrás: mnv.hu, sasd.hu

Mentőállomás létesülhet Sásdon is

Mentőállomás létesülhet Sásdon is

Mára - amikor Sásd és Vásárosdombó között legalább három autó tört össze lecsúszva a havas útról, és történtek kisebb-nagyobb személyi sérülések - különleges aktualitása lett hírünknek. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV)

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az európai uniós finanszírozású TIOP-2.2.1. „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés, légimentés” című kiemelt projekt keretein belül kívánja bővíteni állomáshálózatát újak építésével.

A vagyonkezelő OMSZ sikeresen tárgyalt huszonkét önkormányzattal – köztük a sásdival –, amelyek a Magyar Államnak ingyenesen ajánlottak fel egy-egy ingatlant mentőállomás elhelyezése céljából. Az OMSZ és az érintett önkormányzatok között – két, nem régiónkból származó kivételtől eltekintve – létrejöttek a közérdekű célra történő kötelezettségvállalást megalapozó szerződések, melyeket a múlt év végére az MNV is jóváhagyott.

A Dél-Dunántúlon így Sásdon kívül Bátaszéken, Böhönyén, Igalon, Kadarkúton, Pécsváradon és Szentlőrincen jönnek létre mentőállomások.

A sásdi önkormányzat a helyi rendőrőrs elköltözése miatt kiürült, Szent Imre út 12. sz. alatti, eredetileg lakóépületi ingatlant (képünkön), a hozzá tartozó gazdasági épületet és udvart ajánlotta fel az államnak. Az átadott ingatlanhoz nem tartozik hozzá a megközelítését jelenleg szolgáló behajtási út – derül ki mindez az önkormányzat egyik ülésének jegyzőkönyvéből. A Mentőszolgálatnak így tehát valószínűleg át kell majd alakítania a rendelkezésére bocsátott telket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:34, szerda | Helyi

Részegen két táblát kidöntve az árokban kötött ki egy dombóvári autós

A Dombóvári Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség elkövetése miatt indítottak eljárást az ellen a helyi lakos ellen, aki részegen autójával lesodródott az útról és kidöntött két táblát.

2020. Május 26. 09:25, kedd | Helyi

Törő 65 éves

Nekem is – mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak – Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám.

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron