Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2011. Február 25. 20:33, péntek | Helyi
Forrás: mnv.hu, sasd.hu

Mentőállomás létesülhet Sásdon is

Mentőállomás létesülhet Sásdon is

Mára - amikor Sásd és Vásárosdombó között legalább három autó tört össze lecsúszva a havas útról, és történtek kisebb-nagyobb személyi sérülések - különleges aktualitása lett hírünknek. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV)

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az európai uniós finanszírozású TIOP-2.2.1. „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés, légimentés” című kiemelt projekt keretein belül kívánja bővíteni állomáshálózatát újak építésével.

A vagyonkezelő OMSZ sikeresen tárgyalt huszonkét önkormányzattal – köztük a sásdival –, amelyek a Magyar Államnak ingyenesen ajánlottak fel egy-egy ingatlant mentőállomás elhelyezése céljából. Az OMSZ és az érintett önkormányzatok között – két, nem régiónkból származó kivételtől eltekintve – létrejöttek a közérdekű célra történő kötelezettségvállalást megalapozó szerződések, melyeket a múlt év végére az MNV is jóváhagyott.

A Dél-Dunántúlon így Sásdon kívül Bátaszéken, Böhönyén, Igalon, Kadarkúton, Pécsváradon és Szentlőrincen jönnek létre mentőállomások.

A sásdi önkormányzat a helyi rendőrőrs elköltözése miatt kiürült, Szent Imre út 12. sz. alatti, eredetileg lakóépületi ingatlant (képünkön), a hozzá tartozó gazdasági épületet és udvart ajánlotta fel az államnak. Az átadott ingatlanhoz nem tartozik hozzá a megközelítését jelenleg szolgáló behajtási út – derül ki mindez az önkormányzat egyik ülésének jegyzőkönyvéből. A Mentőszolgálatnak így tehát valószínűleg át kell majd alakítania a rendelkezésére bocsátott telket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

2019. November 18. 08:40, hétfő | Helyi

A rendőri hivatást népszerűsítették

A dombóvári rendőrök meghívást kaptak a helyi szakképző iskola pályaorientációs napjára.

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.