Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 15. 09:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Infodombóvár.hu

„…mert a gépek nyelvén tudni kell…”

„…mert a gépek nyelvén tudni kell…”

Bugyi Norberttel, a D-gép cégtulajdonosával beszélgettünk.

Szinte minden háztartásban előfordul, hogy az ügyesebb kezű felújítók sok mindent megoldanának, csak épp felszerelésük nincs hozzá. Az olyan gépek megvásárlása, amelyeket évente maximum egyszer-kétszer használ az ember, felesleges. Arra itt van a gépkölcsönzés! Bugyi Norberttel, a D-gép cégtulajdonosával beszélgettünk.

- Annak idején, amikor belevágtál a vállalkozásodba, miért ezt a profilt választottad? Miért épp a gépkölcsönzés?
- A családi házunk körüli munkáink során többször előfordult, hogy kölcsön gépet kellett szereznünk, amelyet annak idején általában valamilyen cégnél dolgozó ismerős oldott meg. Előfordult például, hogy ütvefúrót egy barátom tudott kihozni nekünk hétvégén. Ebből kiindulva úgy gondoltuk, hogy biztosan másnak is vannak ilyen jellegű problémái, emiatt vágtunk bele a gépkölcsönző vállalkozásunk elindításába.

- Mekkora volt az igény a gépek kölcsönzésére akkor, és mekkora most? Változott a piac?
- 1999 óta működik a vállalkozásunk. Szerintem az igény akkor is nagy volt, ahogy most is, csak annak idején akár mi, akár ez a fajta szolgáltatás kevésbé volt ismert. A piac folyamatosan változik, jelenleg az építőipar komoly problémákkal küzd, és ezt sajnos mi is megérezzük. A törzsvásárlóinkat a helyi kisvállalkozók teszik ki, akik rendszeresen kölcsönöznek tőlünk.

- Milyen típusú gépek állnak az érdeklődők rendelkezésre?
- Főként építőipari gépek, de megtalálhatók nálunk a kertészeti, takarító, fűtő és áramfejlesztő gépek is. Folyamatosan keressük, illetve mérjük fel az igényeket, hogy mikre van kereslet, és milyen irányban bővíthetnénk a gépparkunkat.

- Miért érdemes kölcsönözni vásárlás helyett?
- Elsősorban a lakossági ügyfeleink figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem érdemes több százezer forintért megvásárolni egy gépet, amelyet évente 4-5 alkalommal használnának csupán. Ilyen esetekben a kölcsönzés sokkal célszerűbb: egyrészt azért, mert ennek a díja egy átlagos háztartásban maximum évi pár tízezer forint. Másrészt, mert a gépeket időnként karbantartani, javítani kell, ami szintén költség. Szakszerű használat esetén a javítási költségek, valamint a karbantartás költségei minden esetben minket terhelnek. Előfordul az is, hogy az esetenként megvásárolt barkácsgépek nem alkalmasak komolyabb munkák elvégzésére. Nálunk speciálisan az elvégzendő munkához való, szakszerű gépet tudnak kölcsönözni. Vállalkozók számára pedig külön előny, hogy míg egy eszközt több év alatt lehet költségként leírni, addig a kölcsönzés esetében ezt 100% -ban, azonnal megtehetik.

Ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el a D-gép üzletébe, vagy lépjen kapcsolatba velük az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: 06-20-9275-689
E-mail: info@d-gep.hu

Szinák Renáta

Címkék: Gépkölcsönző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.