Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2021. Január 25. 08:36, hétfő | Helyi
Forrás: DOVASE

Mezei Liga után indult az atlétikai fedettpályás szezon

Mezei Liga után indult az atlétikai fedettpályás szezon

Egyéni csúcs és biztató eredmények.

A 2021-es naptári év első fontos eseményét Szekszárdon rendezték a magyar atlétikában, a tolnai megyeszékhely adott ugyanis otthont január 9.-én a Mezei Futó Liga második fordulójának is. Az évszaknak megfelelő zord időben álltak rajthoz a versenyzők.
Szalay Zóra a decemberi első helyezése után ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
„Az alapozás közepén járunk, így a monoton, szürke edzések megtörésére ezek a versenyek ideálisak – nyilatkozta Fazekas Gáspár, a DOVASE edzője. – Nem pihentünk rá erre a versenyre, éppen ezért teljesen rendben vannak az eredmények. Március elején Szombathely ad otthont a harmadik fordulónak, a hónap végén pedig Kecskemét lesz a házigazdája a mezei országos bajnokságnak, azokra készülünk.”
eredmények

Hagyományoknak megfelelően az Atlétikai Club Bonyhád négy fordulós fedettpályás versenyt szervez januárban és februárban. Ennek első fordulóját rendezték január 21-én. Városunk atlétikai egyesületének 15 versenyzője indult, s a vártnál jobb egyéni eredményeket értek el.
Közülük is kiemelkedik Szőke Hédi teljesítménye, aki serdülő korosztályú, de ennek ellenére az abszolút versenyben a 3. helyen végzett – 530 cm-es – nagy egyéni csúccsal!
Iberhardt Bence magabiztosan nyerte a férfi 60 m-t (7,23 mp), s Éva Viktória ugyanebben a számban 4. helyen végezve (8,15 mp) megközelítette eddigi legjobbját.

Középtávfutó fiaink és lányaink első 800 m-es fedett futása igencsak biztató volt. A fiúk egy szervezési malőr miatt egy körrel többet futottak-így eredményük nem hivatalos, de edzésnek jó volt. Miklós Benedek 3., Szita Richárd 4., Szalay Máté 5., Varga Levente a 6. helyen végzett.
A lányok versenyében Szalay Zóra nyerte az 1. futamot, Tamás Zsófia (2 év után tért vissza! ) a 2. futamot, s a többiek is ( Sarkadi Dorka, Sipos Zsanett, Horváth Alíz, Faour Míra, Nyers Ramóna , Nyisztor Luca ) bőven az előre tervezett időkön belül értek célba.
Ha nem szól közbe semmi, lesz ez még mindenkinek sokkal jobb is !
eredmények

A versenyzőket Tarr Imre és Fazekas Gázspár készítette fel.

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE!!!

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.