Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2018. Augusztus 22. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Arrabonamédia

Mezítláb futni. Vagy mégsem? Majdnem!

Mezítláb futni. Vagy mégsem? Majdnem!

Gondolom már mindenki, aki elvitte a gyerekét ortopédiai szakrendelésre, egy sima kontrollra, és nem találtak nagyobb eltérést a normálistól, akkor találkozott azzal a mondattal, hogy legyen minél többet mezítláb a gyermek otthon,

mert izommunka nélkül nincs boltozat. Megemlítik továbbá a rendszeres testmozgást is. Mint ilyen a futás az első ami eszünkbe jut, hiszen egy megfelelő cipőre van szükség, és már mehetünk is kocogni. És mi a helyzet azokkal, akik mezítláb szeretnének futni utcán, a szabadban, vagy bármerre?

A New Balance minimus női és férfi modelljei pont a mezítlábas futást kedvelőknek álmodta meg cipőit. Sokféle modell közül tudják kiválasztani a színben és stílusban legmegfelelőbbet.

Miért is jók ezek a minimalista lábbelik?

Ezen cipők viselésekor nem a sarokra érkezik a terhelés egy-egy lépéskor, hanem a talp elülső része fog először a talajjal érintkezni, szemben azzal, amikor a sarok érkezik elsőként a talajhoz és a sarok, térd és csípőízület ‘veszi fel’ az ütközést, hanem a lábfej és a vádli izmai is részt vesznek abban, hogy tompítsák ezt a találkozást. Ezen túl, pedig segítenek az ideális tartás és futóforma elnyerésében is. Nagy előnyük, hogy extra könnyűek, lapos szerkezetűek, megfelelően szellőznek, és egyszerű kinézetűek.

Milyenek a New Balance Minimus futócipők?

A Minimus 10-es cipők különlegessége, hogy 4 miliméteres a lejtése, ez az jelenti, hogy a saroktól 4 mm a lejtése a lábujjakig a talprésznek, ezzel is garantálva a ‘mezítláb érzést’. Nem csak futáshoz, hanem egyéb tevékenységekhez is kiváló, legfőképpen akkor ha szeretsz kitűnni a tömegből, mert ez aztán tényleg nem a hagyományos futócipők világát idézi.

Ha terepre mennél egy ilyen mezítlábas futócipőben, akkor neked a legjobb választás egy MT10-es modell.

A Minimus 80-as cipők pedig akkor optimálisak a számodra ha több sportot is űzöl, hiszen ezek ún. multifunkcionális lábbelik.

Ha a mintázat és a színek sem tatoznak nálad az elhanyagolható kategóriába, akkor egy 3090-es IONIX Minimus mellett érdemes letenni a voksot, hiszen az IONIX színét és mintázatát a molekulák geometriai szerkezete alapján készítették. És mindezek mellett az sem utolsó szempont, hogy egy abszolút könnyű cipőről beszélünk, ugyanis az IONIX technológiának köszönhetően a középtalp anyagszükségletét a minimálisra csökkentették.

A legújabb innováció az alátámasztás nélküli futócipő az MR00, ha valamelyik cipőnél, akkor ennél egészen biztosan érezni fogod a talpad alatt az utat.

Futottál már zokniban? Gondolom még nem indultál el így sosem az esti terepfutásodra, de ezt az érzést most átélheted a 1010-es futócipővel, mely egész pontosan 224 gramm súlyú cipő, tényleg mintha csak egy vastagabb bokazokniban futnál.

Érdemes ellátogatni a LifeStyleShop.hu weboldalára, ahol még több New Balance cipőről találhatsz információt, és eldöntheted, hogy a te igényeidnek és elvárásaidnak melyik a leginkább megfelelő cipő.

Címkék: futás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.