Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2011. Október 25. 14:53, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

Miből él Sváby András?

Miből él Sváby András?

44 éves Sváby András újságíró, riporter, aki királyrákkal és vörös tonhallal várta a vendégeit.

Fiatalon sok kudarc érte: nem vették fel az állatorvosi egyetemre, és ejtőernyőzni sem tudott, mert már akkor szemüveges volt, így kirostálták az alkalmasságin. A Magyar Rádióba viszont bekerült, majd dolgozott az Esti Egyenleg és az Objektív című műsorban is.

Amikor elindult a hazai kereskedelmi televíziózás, fiatal, ám tapasztalt emberként állhatott a startvonalhoz, s éppen ilyenekre volt akkor szükség. A TV2-höz került, ahol szép karriert csinált: az ország egyik legismertebb televíziós személyisége lett, vezette a Tényeket és a Jó estét Magyarországot!, majd pedig a Napló című politikai magazinműsor szerkesztője és műsorvezetője volt. Aztán pár éve búcsút mondott a képernyőnek, s azóta saját vállalkozásaiból él.

Az élet örömeihez van érzéke. Jó példa erre, hogy amikor a Vacsoracsatában szerepelt, olyan menüvel várta vendégeit, hogy leírni sem egyszerű: thai királyrákleves, utána roston sült vörös tonhal tejszínes zeller-krumpli szufléval, chilis ananásszal és rácson sült cukkinichipsszel, végül málna sorbet.

Két évtizede él boldog házasságban Enikővel, és két nagyfia van, Tamás és Péter. A nagyobbik, Tomi már fejére nőtt, bár egyelőre csak a testmagasságát tekintve, de a srác már tehetséggel vitorlázik is, s ez érzékenyebben érintheti a papát, aki köztudottan nagy szerelmese a hajózásnak.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 09:07, csütörtök | Bulvár

Milky Chance a Szigeten: a YouTube gyermekei vagyunk

A YouTube gyermekei vagyunk, sokat köszönhetünk a csatornának, és a közösségi médiát igyekszünk tudatosan használni.

2022. Augusztus 10. 13:08, szerda | Bulvár

Kiderült, hogy kik a Sziget legdrágább előadói

A szerdán kezdődő Sziget fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Bulvár

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,