Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 14. 17:11, szombat | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Mikulás járt Kaposszekcsőn

Mikulás járt Kaposszekcsőn

A Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület meghívására az idén is ellátogatott a Mikulás krampuszaival Kaposszekcsőre.

A hóhiány miatt kocsival és lóháton érkeztek először a Liget lakótelepi Mikulás megállóba. Az összegyűlt gyerekek és felnőttek mosolyogva, hangos ovációval fogadták. Hogy ne fázzanak, a várakozás alatt forró teával és nápolyival melegítették magukat. Többen összegyűjtve minden bátorságukat szavaltak, énekeltek a Télapónak. Mikor elfogytak a produkciók mindenki szaloncukrot kapott. Megígérték, jövőre is jók lesznek!
Az út a lakótelepről a Kossuth utcába vezetett. Itt is nagyon várták már a Hószakállút, hogy láthassák és szaloncukrot kapjanak tőle. Nem is csalódtak, mindenkit megjutalmazott a vendég! A Jókai, Ifjúság utcák következtek, majd a Rózsa utcába érkezett a menet. Mindenütt izgatott bátor és kevésbé bártor gyerekek várták. Volt olyan kisfiú, aki csak az ablakon mert kikukucskálni.
Végül a Közösségi Házhoz ért a menet, ahol több idő volt a barátkozásra, szavalásra, éneklésre. Itt is teával és nápolyival várták a megfáradt utazókat a Faluszépítő Egyesület tagjai. Néhány kisgyerek a kezdetektől végigkísérte a faluban a Mikulás kocsiját, és néhányan később csatlakoztak a menethez. Akinek kedve szottyant felülhetett a Mikulás kocsijára, megsimogathatta lovait.
Mire mindenki kiörülte magát beesteledett és a Télapónak el kellett indulnia, hogy még sok helyre eljuttathassa ajándékait.

Címkék: mikulás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!