Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 26. 13:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik Szekszárdon több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.

Szekszárd jegyzőjének feljelentése alapján indult nyomozás 2021. februárjában, mivel ismeretlenek a Keselyűsi útról nyíló földút mellett, a Tejipari Vállalathoz közeli részen több köbméternyi vegyes kommunális hulladékot, valamint autó alkatrészeket helyeztek el.

A Szekszárdi Hulladékkommandó Civil Szervezet ügyvezetője is feljelentést tett 2021. áprilisában, mivel a Szekszárd, Tartsay Vilmos utcában a Murga patak gátjánál ismeretlen tettes öt kupacban különböző hulladékokat helyezett el.

2021. májusában feljelentést tett Szekszárd Polgármesteri Hivatala, mivel a Búzavirág utcában egy ingatlan udvarán ismeretlen tettes hulladékgazdálkodási engedély nélkül járműveket bont – közölte a rendőrség.

Az ügyekben a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemények szerint a gyanú egy 32 éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött. A négy férfi idő közben más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbe került. A gyanúsítotti kihallgatások során mindannyian részben beismerő vallomást tettek, a Szekszárdon elkövetett cselekményeik okán, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt is felelniük kell.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.