Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2023. Április 06. 15:15, csütörtök | Helyi

Mindenhol tojásfák jelzik a húsvét közeledtét a dombóvári belvárosban

Mindenhol tojásfák jelzik a húsvét közeledtét a dombóvári belvárosban

Két civil szervezet segíti évről-évre a tojásfák díszítését városunkban.

A Dombóvár-Kernen I. R. Baráti Kör Egyesület már március elején elhelyezte a húsvéti díszeit a város központjában, míg az Életfa Nagycsaládos Egyesülete Dombóvár az óvodákat megszólítva szervezték meg a fák díszítését.

Az egyesületbe tartozó családok, és a gyermekek szívvel-lélekkel, ügyes kézzel készítették a szebbnél szebb tojásokat, és csillogó szemmel, mosolygós arccal aggatták az ágakra.

A város születésnapjára vidám tojásvadászatra, játékos vetélkedőre hívták a családokat. A kicsikből és nagyokból, családtagokból és baráti társaságokból álló csapatok 6 állomáson bizonyították rátermettségüket. Locsolóverset állítottak össze szavakból, kvízkérdésekre válaszoltak, tojástartó-tetrist raktak ki, időre gyűjtöttek tojásokat a fűből, csokitojás jutalomért dobtak célba, kanálon szállítottak tojásokat egyik helyről a másikra és lufi-kukacként közlekedtek a Múzeumkertben.

A közel 100 érdeklődőt megmozgató programról senki nem tért haza üres kézzel. Az élmény és csokitojás mellé minden csapat kapott emlékbe egy gyönyörű, kézzel készült mézeskalács hímestojást is, aminek belseje meglepetést rejt. A legtöbb pontot összegyűjtő 3 csapat pedig ajándékcsomagot vehetett át.
Köszönjük a közreműködést, az együttműködést!

Címkék: húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 16:24, csütörtök | Helyi

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Második alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Verseny Dr. Szenyéri Zoltán igazgató ötlete és szervezése alapján.

2023. December 06. 13:22, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi

XVIII. Karácsonyi Kupa karateversenyt rendeztek Dombóváron

A XVIII. Karácsonyi Kupát rendezte meg a Dombóvári Karatesuli a Szuhay Sportcentrumban szombaton.

2023. December 04. 16:16, hétfő | Helyi

Beszélgetés Fekete Istvánról

Az MTVA televízió M5 csatornájának meghívásának tett eleget Bodó Imre múzeumalapító, elnök és Horváth Tibor, az ajkai Irodalmi Társaság elnöke.