Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Április 06. 15:15, csütörtök | Helyi

Mindenhol tojásfák jelzik a húsvét közeledtét a dombóvári belvárosban

Mindenhol tojásfák jelzik a húsvét közeledtét a dombóvári belvárosban

Két civil szervezet segíti évről-évre a tojásfák díszítését városunkban.

A Dombóvár-Kernen I. R. Baráti Kör Egyesület már március elején elhelyezte a húsvéti díszeit a város központjában, míg az Életfa Nagycsaládos Egyesülete Dombóvár az óvodákat megszólítva szervezték meg a fák díszítését.

Az egyesületbe tartozó családok, és a gyermekek szívvel-lélekkel, ügyes kézzel készítették a szebbnél szebb tojásokat, és csillogó szemmel, mosolygós arccal aggatták az ágakra.

A város születésnapjára vidám tojásvadászatra, játékos vetélkedőre hívták a családokat. A kicsikből és nagyokból, családtagokból és baráti társaságokból álló csapatok 6 állomáson bizonyították rátermettségüket. Locsolóverset állítottak össze szavakból, kvízkérdésekre válaszoltak, tojástartó-tetrist raktak ki, időre gyűjtöttek tojásokat a fűből, csokitojás jutalomért dobtak célba, kanálon szállítottak tojásokat egyik helyről a másikra és lufi-kukacként közlekedtek a Múzeumkertben.

A közel 100 érdeklődőt megmozgató programról senki nem tért haza üres kézzel. Az élmény és csokitojás mellé minden csapat kapott emlékbe egy gyönyörű, kézzel készült mézeskalács hímestojást is, aminek belseje meglepetést rejt. A legtöbb pontot összegyűjtő 3 csapat pedig ajándékcsomagot vehetett át.
Köszönjük a közreműködést, az együttműködést!

Címkék: húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.

2024. Július 18. 14:06, csütörtök | Helyi

Európa bajnokságon versenyeznek a dombóvári kölélugrók

A JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület 9 versenyzővel, 18 versenyszámban méri össze tudását Európa legjobbjaival.

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.