Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 31. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Mintegy 2500 káreset történt országszerte a szélviharban

Mintegy 2500 káreset történt országszerte a szélviharban

Mintegy 2500 káreset történt a vihar vasárnap délutáni kezdete óta Magyarországon - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő este az MTI-t.

Hajdu Márton elmondta: még ötszáz helyszínre kell kimenniük a tűzoltóknak, a munkák eltartanak kedd reggelig. Közölte: továbbra is főként leszakadt ágakat, kidőlt fákat távolítanak el.

A fennmaradó esetek nagy többsége a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun megyében található - tette hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint országszerte komoly károkat okozott a viharos szél, voltak személyi sérüléssel járó esetek is. Hétfő reggelig országszerte több mint 3700 riasztás érkezett.

Sok helyen áramkimaradást is okozott a vihar. A Démász hétfő délutáni közleményében azt írta: hetvenezer ügyfélnél sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást a vihar után, még csaknem tizenháromezren voltak áram nélkül.

A viharos szél jelentős késéseket okozott több vasútvonalon, főként a hegyeshalmin, a nagykanizsain, a pécsin, a vácin, a szegedin és a kelebiain, de valamennyi vonalon feloldották a korlátozásokat hétfő hajnalra, menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki a 100 kilométer/órás erősségű széllökések miatt. A meteorológiai szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget, vasárnap délutáni tájékoztatásuk szerint a Nárciszra keresztelt viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonőszödön 126 kilométer/órát mértek.

Címkék: kár, szél, szélvihar, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.